Skip to main content

Ιταλία: Οι δήμαρχοι Νάπολης-Παλέρμο αψηφούν τον Σαλβίνι για το άσυλο

Οι δήμαρχη της Νάπολης και του Παλέρμο έκαναν γνωστό ότι δεν θα εφαρμόσουν διατάξεις του νέου νόμου για την ασφάλεια και την μετανάστευση

Αψηφούν τον Ματέο Σαλβίνι οι δήμαρχοι της Νάπολης και του Παλέρμο, καθώς ανακοίνωσαν ότι δεν θα εφαρμόσουν τον νέο νόμο της κυβέρνησης για παροχή ταυτοτήτων και περίθαλψης στους αιτούντες άσυλο.

Οι δήμαρχοι της Νάπολης Λουίτζι Ντε Ματζίστρις και του Παλέρμο, Λεολούκα Ορλάντο, έκαναν γνωστό ότι δεν θα εφαρμόσουν διατάξεις του νέου νόμου για την ασφάλεια και την μετανάστευση που προώθησε η ιταλική κυβέρνηση.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι είχε κάνει σαφές ότι η άδεια παραμονής, από μόνη της, δεν θα δίνει αυτόματα δικαίωμα, πλέον, στην απόκτηση ταυτότητας, η οποία στην Ιταλία εκδίδεται από τους διάφορους δήμους, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι δυο δήμαρχοι θα συνεχίζουν να χορηγούν ταυτότητες (που σημαίνει και δικαίωμα πρόσβασης στη δημόσια περίθαλψη) στους αιτούντες άσυλο οι οποίοι διαθέτουν άδεια παραμονής.

«Με τόσα προβλήματα που έχει η πόλη του, ο δήμαρχος Ορλάντο αποφάσισε να ασχοληθεί με την κοινωνική ανυπακοή και τους μετανάστες», σχολίασε δηκτικά ο Σαλβίνι.

«Τα νέα αυτά μέτρα της κυβέρνησης καταργούν την ανθρωπιστική προστασία και μετατρέπουν σε παράνομο ό,τι μέχρι χθες ήταν νόμιμο», απάντησε ο Λεολούκα Ορλάντο, προσθέτοντας ότι με τον τρόπο αυτό «παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα».