Skip to main content

Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι θέλει να την αποκαλούν «ο κύριος πρωθυπουργός»

Η Τζόρτζια Μελόνι θέλει το αρσενικό άρθρο μπροστά από το αξίωμά της, παρά το γεγονός ότι είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ιταλία.

Γραπτή οδηγία έδωσε σήμερα ο νέος γενικός γραμματέας της προεδρίας της ιταλικής κυβέρνησης, Κάρλο Ντεοντάτο, προς τα υπουργεία της Ιταλίας, με την επιθυμία της Τζόρτζια Μελόνι να αποκαλείται στο εξής ως «ο κύριος πρωθυπουργός».

Δηλαδή, η Τζόρτζια Μελόνι θέλει το αρσενικό άρθρο μπροστά από το αξίωμά της, παρά το γεγονός ότι είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιταλίας. Όπως είναι φυσικό, τα νέα προκάλεσαν έκπληξη και πολλά σχόλια στα ιταλικά ΜΜΕ, μερικά εκ των οποίων υποστηρίζουν ότι μπορεί να είναι και fake news.

Βέβαια, το γραφείο τύπου της Ιταλίδας πρωθυπουργού έχει ήδη εκδώσει και στείλει ανακοινώσεις στις οποίες γινόταν αναφορά «στον πρωθυπουργό Μελόνι».

Από τη μεριά του, το συνδικάτο των δημοσιογράφων της Rai κατέστησε σαφές σε ανακοίνωσή του ότι ο κάθε δημοσιογράφος θα πρέπει, απόλυτα ελεύθερα, να συνεχίσει να επιλέγει αν θέλει να αναφέρεται στην Μελόνι ως «την» ή «τον» πρωθυπουργό της Ιταλίας

Τελικά, ο Ντεοντάτο αποσαφήνισε ότι η επιθυμία της Μελόνι είναι να την αποκαλούν: «ο Ιταλός πρωθυπουργός» και όχι όπως θα προέβλεπε το πρωτόκολλο «ο κύριος Ιταλός πρωθυπουργός».