Skip to main content

Ιταλία: Κουπόνια ύψους 4,7 δισ. σε πολίτες για τρόφιμα και φάρμακα

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να διανείμει χρήματα σε πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν τα αναγκαία τρόφιμα και φάρμακα.

Έκτακτη οικονομική βοήθεια ύψους 4,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για τους πολίτες που δεν έχουν, στην φάση αυτή, αρκετά χρήματα για να αγοράσουν τα αναγκαία τρόφιμα και φάρμακα αποφάσισε να διανείμει μέσω των δήμων η ιταλική κυβέρνηση.

Προβλέπεται η χορήγηση, από την τοπική αυτοδιοίκηση, κουπονιών για αγορές σε σούπερ μάρκετ, αλλά και απευθείας παράδοση τροφίμων στο σπίτι, με την συνεργασία εθελοντικών οργανώσεων. Αξιοποιώντας νέα έκτακτα κονδύλια, η κυβέρνηση θα καταβάλλει στους 8.000 δήμους της χώρας το σύνολο των 4,7 δις ευρώ άμεσα, για να μπορέσουν να εντοπίσουν και να στηρίξουν τις οικογένειες που βρίσκονται σε μεγαλύτερη δυσκολία.

«Η ουσιαστική αυτή βοήθεια θα αρχίσει να δίδεται από την αρχή της επόμενης εβδομάδας. Δεν θα μείνει κανείς μόνος, δεν θα εγκαταλείψουμε ούτε έναν», είπε ο Κόντε. Κάλεσε, δε, τους παραγωγούς και διανομείς τροφίμων να κάνουν μια έκπτωση του 10% στους πολίτες που θα χρησιμοποιούν τα κουπόνια αυτά αλληλεγγύης.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ανάφερε επίσης ότι τα υπόλοιπα 25 δισεκατομμύρια ευρώ που εγκρίθηκαν για τη βοήθεια των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, θα διατεθούν άμεσα.