Skip to main content

Ιταλία: Μειώνονται διαρκώς τα νέα κρούσματα - Οδεύει σε χαλάρωση μέτρων

Την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα στην Ιταλία μειώθηκαν κατά 19,2%, ενώ το ποσοστό των ασθενών που είναι σε κατοίκον περιορισμό σημείωσε πτώση 9,6%

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία συνεχίζουν να μειώνονται, σύμφωνα και με τα στοιχεία του επιστημονικού ιδρύματος Gimbe.

Την τελευταία εβδομάδα μειώθηκαν κατά 19,2%, ενώ το ποσοστό των ασθενών που είναι σε κατ΄ οίκον περιορισμό σημείωσε πτώση 9,6%. Οι εισαγωγές ασθενών στο νοσοκομείο περιορίσθηκαν κατά 13,2% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ πτώση της τάξης του 11% παρουσιάζουν και οι εισαγωγές ασθενών με covid-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Και ο αριθμός των θανάτων, τις τελευταίες επτά ημέρες παρουσίασε ελαφρά μείωση, με μέσο όρο 55 θανάτους ημερησίως, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, ο μέσος όρος των θανάτων ήταν 56 ημερησίως.

Σε σύνολο 20 περιφερειών, μόνον σε δυο (Βάλε Ντ΄Αόστα και Εμίλια Ρομάνια) τα κρούσματα έχουν αυξηθεί. Το ίδρυμα Gimbe, τέλος, υπογραμμίζει ότι στο σύνολο των νοσοκομειακών κλινών, οι ασθενείς με κορωνοϊό, την τελευταία εβδομάδα μειώθηκαν κατά 13,2% και κατά 11% λαμβάνοντας υπόψη όλες τις θέσεις που διαθέτουν οι ιταλικές ΜΕΘ.

Ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας Πιερπάολο Σλέρι, τέλος, έστειλε ένα μήνυμα αισιοδοξίας: «όταν το ποσοστό εμβολιασμένων θα έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο και οι αριθμοί των κρουσμάτων και των εισαγωγών παρουσιάσουν επιπλέον βελτίωση, θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την φάση της χρήσης μάσκας και της τήρησης των αποστάσεων ασφαλείας. Κάτι που δεν πρόκειται, βέβαια, να συμβεί αύριο», τόνισε χαρακτηριστικά.