Skip to main content

Ιταλία: Έβδομος νεκρός μετά από μόλυνση από κορωνοϊό

Στους επτά φτάνει ο απολογισμός των νεκρών στην Ιταλία από τον Covid-19. Βεβαιώθηκε πρώτου κρούσμα του ιού και στο Ιράκ.

Έβδομος ασθενής που είχε μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό πέθανε στη βόρεια Ιταλία, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Πρόκειται για έναν άνδρα 84 ετών από την ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου.

Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ο έκτος θάνατος από τον κορονοϊό: Επρόκειτο για μια γυναίκα με ογκολογικά προβλήματα από την πόλη Κρέμα της Λομβαρδίας.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, και τα θύματα ήταν ηλικιωμένοι και η κατάσταση της υγείας τους ήταν βεβαρημένη. 

Τα κρούσματα του κορωνοίού στην Ιταλία είναι πλέον 230, από τα οποία περισσότερα από 180 μόνο στη Λομβαρδία. Αργότερα αναμένεται νέα ενημέρωση από την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, που είναι σε διαρκή συνεργασία με την κυβέρνηση της Ρώμης.

Σε 11 πόλεις της Βόρειας Ιταλίας, οι 10 στην περιοχή Lombardy και η μία στο γειτονικό Veneto, με 50.000 άνθρωποι είναι σε καραντίνα από την Παρασκευή το βράδυ, με την αστυνομία να περιπολεί στους δρόμους και πρόστιμα να επιβάλλονται σε όσους παραβιάζουν τον περιορισμό.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι τα περιστατικά μπορεί να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Στο μεταξύ, η ιταλική νότια περιφέρεια Μπαζιλικάτα, κοντά στο Μπάρι, αποφάσισε να βάζει σε καραντίνα όσους πολίτες φθάνουν από τη Λομβαρδία και το Βένετο.

Επίσης ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα όρισε ως ειδικό σύμβουλο για την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Ρομπέρτο Ριτσιάρντι.

Πρώτο κρούσμα στο Ιράκ

Την ίδια ώρα οι αξιωματούχοι του τομέα της υγείας στην ιερή πόλη Νατζάφ στο Ιράκ εντόπισαν το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού στην χώρα, έναν Ιρανό φοιτητή της Θεολογίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του Ιράκ.

Ο ασθενής του Covid-19 είχε εισέλθει στο Ιράκ προτού η κυβέρνηση κλείσει τα μεθοριακά περάσματα με το Ιράν και απαγορεύσει την είσοδο οποιουδήποτε δεν είναι Ιρακινός πολίτης από το Ιράν, διευκρινίζει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

«Διευκρινίστηκε στο υπουργείο ότι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που έγιναν σε φοιτητή της Θεολογίας, έναν Ιρανό πολίτη, ο οποίος είχε εισέλθει στη χώρα πριν από (...) την απόφαση να παύσουν τα ταξίδια, αποκάλυψαν ότι είναι άρρωστος με τον κοροναϊό», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ιρακινού υπουργείου Υγείας.