Skip to main content

Ιταλός δερματολόγος που βρέθηκε στην Ελλάδα νόσησε από τον κορωνοΐό

Η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στο Μιλάνο, Σοφία Ζαφειροπούλου αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό γιατρού που παρουσίασε τον ιό.

Ιταλός δερματολόγος που βρισκόταν σε συνέδριο στην Ελλάδα παρουσίασε τον ιό Covid-19, όπως ανέφερε η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στο Μιλάνο, Σοφία Ζαφειροπούλου. Όπως επισήμανε, η κ. Ζαφειροπούλου, ο εν λόγω γιατρός έπειτα από την Ελλάδα πήγε στην Γερμανία και από εκεί στην Ιταλία.

Παράλληλα, η κ. Ζαφειροπούλου, αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί από την ιταλική κυβέρνηση και από το υπουργείο Υγείας λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

Όπως τόνισε η κ. Ζαφειροπούλου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, το ελληνικό σχολείο και το σχολείο της ελληνικής κοινότητας στο Μιλάνο έχουν κλείσει για προληπτικούς λόγους, όπως επίσης κλειστά παραμένουν θέατρα, κινηματογράφοι, μουσεία και η Σκάλα του Μιλάνο. Πρόσθεσε ότι εστιατόρια, ταβέρνες, φαρμακεία, νοσοκομεία και σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά.

Σε ερώτηση για την ελληνική κοινότητα στο Μιλάνο, η κ. Ζαφειροπούλου είπε ότι δεν υπάρχει κάποια αναφορά κρούσματος, παραθέτοντας ωστόσο το περιστατικό με τον δερματολόγο.

Δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο περιστατικό, η κ. Ζαφειροπούλου είπε πως ο συνάδελφος της νοσηλεύεται από χτες, είναι καλά αλλά παρακολουθείται και αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται εξέταση και στους υπόλοιπους συναδέλφους που ήταν μαζί του, ουσιαστικά δηλαδή σε όλη τη δερματολογική κλινική του Μιλάνο, όπως ανέφερε η ίδια.