Skip to main content

Έντονη βροχόπτωση σε Ιθάκη, Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο- Κλειστά τα σχολεία

Λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων και για την προστασία των μαθητών όλες οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές.

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» που πλήττει την χώρα μας, χτύπησε με έντονη βροχόπτωση το νησί της Ιθάκης, δημιουργώντας μεγάλα πρoβλήματα στο Βαθύ.

Η καταρρακτώδης βροχή που έπληξε το νησί, μετέτρεψε τους κεντρικούς δρόμους σε ορμητικούς χειμάρρους, ενώ πλημμύρισαν κατοικίες, μαγαζιά και αυτοκίνητα.

Η συσσώρευση υδάτων ήταν τόσο μεγάλη, που αναγκάστηκε η δημοτική αρχή, να σπάσει το μουράγιο της παραλιακής, για να πέσει το νερό στη θάλασσα.

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη

Λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων που πλήττουν Κεφαλονιά και Ιθάκη και για την προστασία των μαθητών, οι δήμαρχοι των Δημοτικών Ενοτήτων των δύο νησιών αποφάσισαν ότι θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Με απόφαση του δημάρχου Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη, κλειστά θα μείνουν αύριο όλα τα σχολεία, όλων βαθμίδων εκπαίδευσης της Ζακύνθου, λόγω των εντόνων καιρικών φαινομένων που πλήττουν το νησί.