Skip to main content

Ήττα 87-75 για ΠΑΟΚ στην Πόλη από τη Γαλατασαράι - Κρατάει την πρόκριση στο χέρι του

Οι αρκετές απουσίες και η ανωτερότητα των Τούρκων αποδείχθηκαν ανυπέρβλητα εμπόδια για την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη που γνώρισε την ήττα.

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη για να αντιμετωπίσει τη Γαλατασαράι στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Basketball Champions League.

Η τουρκική ομάδα πήρε από νωρίς στον αγώνα διαφορά και έβαλε δύσκολα στον Δικέφαλο, ο οποίος προσπάθησε μάταια στο φινάλε να μειώσει τη διαφορά

Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, ωστόσο στην πρώτη περίοδο οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά εύστοχοι στα τρίποντα και πήραν από νωρίς διαφορά. Παρόλα αυτά, ο Δικέφαλος έμεινε κοντά στο σκορ, πετυχαίνοντας δύο τρίποντα ο Τολιόπουλος. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 28-22 και τον Άρη Λυκογιάννη να έχει παράπονα από τους παίκτες του, καθώς ο ΠΑΟΚ είχε πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ.

Στη δεύτερη περίοδο, οι ασπρόμαυροι δεν ξεκίνησαν καλά, με την Γαλατασαράι να παίρνει μεγάλη διαφορά στο σκορ στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου. Ο ΠΑΟΚ μπήκε ξανά στο παιχνίδι, ενώ βρέθηκε να χάνει με 16 πόντους και μείωσε μέχρι το φινάλε της περιόδου. Αρνητικό στοιχείο για την ομάδα του Λυκογιάννη ήταν τα πολλά χαμένα ριμπάουντ, καθώς στο ημίχρονο είχε κερδισμένα 8 ριμπάουντ, τη στιγμή που η τουρκική ομάδα είχε 18!

Υπήρξε μεγάλη αστοχία και των δύο ομάδων στην αρχή της τρίτης περιόδου. Η Γαλατασαράι εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη του Δικεφάλου και πήρε μεγάλη διαφορά από την αρχή. Ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη δυσκολία στην κυκλοφορία με αποτέλεσμα να μην βρίσκει ευκολία στο σκοράρισμα. Στα τελευταία λεπτά της περιόδου, σημειώθηκαν αρκετά τρίποντα από τους γηπεδούχους, τα οποία εκτόξευσαν τη διαφορά στο 76-58 και συνολικά άφησαν πίσω την ομάδα του Λυκογιάννη με 18 πόντους.

Στην τέταρτη περίοδο ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε καλά, καθώς έμεινε για περισσότερα από δύο λεπτά χωρίς να βάλει καλάθι. Το μεγαλύτερο πλήγμα για τους ασπρόμαυρους ήταν η αποβολή του Λοβ, ο οποίος είχε 4 φάουλ και μετά από μία διαμάχη με τον Κοκσάλ σε φάουλ, που δέχθηκε, οι διαιτητές τον τιμώρησαν με τεχνική ποινή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποβληθεί με 5ο φάουλ ο αρχηγός του ΠΑΟΚ στη μέση της τελευταίας περιόδου. Ο Δικέφαλος προσπάθησε να αντιδράσει στα τελευταία πέντε λεπτά της αναμέτρησης, έτρεξε, έκλεψε μπάλες, ωστόσο ήταν αρκετά άστοχος.

Το σκορ κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα στην τέταρτη περίοδο, με τον Δικέφαλο να βγάζει αρκετές άμυνες και να προσπαθεί να γυρίσει το εις βάρος του σκορ. Πέτυχε 17 πόντους και κράτησε την Γαλατασαράι σε χαμηλό σκορ, με μόλις 11 πόντους στην τέταρτη περίοδο.

Με μία αγωνιστική να απομένει, τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα για την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη, η οποία είναι υποχρεωμένη να επιβληθεί εντός έδρας της Ιγκοκέα (ακόμη και με +1) για να δώσει το "παρών" στο play-in tournament της διοργάνωσης κι από εκεί να αναζητήσει μια θέση στις δεκαέξι (16) καλύτερες ομάδες.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τον ΠΑΟΚ η αναμέτρηση κόντρα στον Άρη στο Παλατάκι το ερχόμενο Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της Basket League.

Αρχική πεντάδα: Μάντζαρης, Χριστοδούλου, Λοβ, Ντιλέο και Ογκμπέιντε

Διαιτητές της αναμέτρησης: Glisic Aleksandar (Σερβία), Liszka Wojciech (Πολωνία), Kozlovskis Martins (Λετονία)

Γαλατασαράι – ΠΑΟΚ: 87-75

Επιμέρους σκορ περιόδων:

1η: 28-22
2η: 20-18
3η: 28-18
4η: 11-17