Skip to main content

Ήττα από τη Φινλανδία και κίνδυνος αποκλεισμού για την Εθνική (video)

H «γαλανόλευκη» πρέπει να επικρατήσει αύριο της Πολωνίας σε ένα ματς δίχως αύριο καθώς αν χάσει, θα μείνει εκτός από τα νοκ άουτ του Eurobasket

Την ήττα με 77-89 γνώρισε η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ από την αντίστοιχη της Φινλανδίας στη «Hartwall Arena», γεγονός που την βάζει σε δύσκολη θέση αναφορικά με την υπόθεση πρόκριση στα νοκ άουτ του Eurobasket.

Πλέον, η «γαλανόλευκη» πρέπει οπωσδήποτε να επικρατήσει στην αυριανή αναμέτρηση εναντίον της Πολωνίας (17:30), αγώνας δίχως αύριο για τους διεθνείς καθώς αν δεν κερδίσουν τότε θα γνωρίσουν μοιραία τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του θεσμού επί τουρκικού εδάφους.

Αξίζει να σημειωθεί πως εφόσον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καταφέρει να πάρει τη νίκη-πρόκριση τότε θα διασταυρωθεί στους «16» με μία εκ των Γερμανία ή Λιθουανία. Οι δύο ομάδες αγωνίζονται αύριο για τον Β' όμιλο στο Τελ Αβίβ (14:45) και όποια από τις δύο κερδίσει, θα πάρει την πρώτη θέση και θα αγωνιστεί κόντρα στην Ελλάδα.

Πρωταγωνιστές για τους νικητές του Χένρικ Ντέτμαν ήταν οι Πέτερι Κόπονεν που πέτυχε 24 πόντους έχοντας παράλληλα 6 ασίστ αλλά και ο Λάουρι Μάρκανεν που σημείωσε 17 πόντους έχοντας παράλληλα 6 ριμπάουντ.

Αντίθετα από τους ηττημένους του Κώστα Μίσσα ξεχώρισαν οι Θανάσης Αντετοκούνμπο και Κώστας Σλούκας που πέτυχαν 17 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 33-45, 52-67, 77-89.

Ελλάδα (Μίσσας): Καλάθης 2, Μπουρούσης 1, Σλούκας 12, Παππάς 8, Παπαγιάννης, Πρίντεζης 7, Παπανικολάου 8, Μάντζαρης 8, Αγραβάνης 9, Παπαπέτρου 5, Αντετοκούνμπο 17.

Φινλανδία (Ντέτμαν): Χαφ 8, Λι 6, Σάλιν 7, Κότι 4, Κόπονεν 24, Νούτινεν 2, Ράνικο 14, Λίντμπομ 5, Μάρκανεν 17, Μέρφι 2.

Μάλιστα, μετά τη λήξη του αγώνα, εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του Θανάση Αντετοκούνμπο, κάτι που έφερε την άμεση απάντηση του Ιωάννη Παπαπέτρου επιβεβαιώνοντας πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εκτός από τον κρίσιμο αγώνα εναντίον της Πολωνίας έχει να αντιμετωπίσει και εσωτερικά ζητήματα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο παίκτης του Παναθηναϊκού έδωσε με νέα τοποθέτηση, την άποψή του για το περιστατικό, με λίγες ώρες μόνο να απομένουν πριν τη μάχη που θα κρίνει την πρόκριση ή μη της Εθνικής στα νοκ άουτ της Τουρκίας.