Skip to main content

Ήττα-αποκλεισμός (2-0) για την ΑΕΚ από την Μπάγερν στο Μόναχο (video)

Με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να σκοράρει δις, οι Βαυαροί αφήνουν εκτός συνέχειας την «Ένωση» παραμένοντας μόνοι πρώτοι στην κορυφή του 5ου ομίλου.

Την ήττα με 2-0 γνώρισε η ΑΕΚ από την Μπάγερν Μονάχου στην «Allianz Arena» για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Έπειτα και από αυτό το αποτέλεσμα, η «Ένωση» παρέμεινε στον βυθό του 5ου ομίλου με 0 βαθμούς και μοιραία μένει εκτός συνέχειας έχοντας αμυδρές ελπίδες για να συνεχίσει στους «32» του Europa League ενώ αντίθετα οι Βαυαροί εκμεταλλευόμενοι το στραβοπάτημα του Άγιαξ στη Λισαβόνα κόντρα στη Μπενφίκα (1-1) παρέμειναν μόνοι πρώτοι με 10 πόντους.

Στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης οι «κιτρινόμαυροι» έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση με την εστία του Βασίλη Μπάρκα να μην έχει απειληθεί ιδιαίτερα αλλά στο 30΄ο Τσόσιτς τράβηξε τον Λεβαντόφσκι -έπειτα από εκτέλεση κόρνερ των γηπεδούχων- μέσα στην περιοχή και ο Σλοβένος διαιτητής Γιουγκ υπέδειξε πέναλτι με τον Πολωνό στράικερ να το εκτελεί εύστοχα πετυχαίνοντας το 1-0.

Η πρωταθλήτρια Γερμανίας συνέχισε να πιέζει και κατάφερε να πληγώσει τους «κιτρινόμαυρους» ξανά με στημένο όταν στο 71’, ο Μίλερ εκτέλεσε κόρνερ, ο Πόνσε βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι και ο Λεβαντόφσκι ξανά με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το 2-0 κλειδώνοντας το παιχνίδι.

Οι συνθέσεις:

Μπάγερν Μονάχου (Κόβατς): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ, Μίλερ, Γκορέτσκα, Ναμπρί (87' Ρενάτο Σάνσες), Ριμπερί (84' Ραφίνια), Λεβαντόβσκι (90'+1' Βάγκνερ).

ΑΕΚ (Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Χουλτ, Γαλανόπουλος (78' Γκάλο), Σιμόες, Αλέφ (67' Μοράν), Μάνταλος (80' Μπογέ), Πόνσε.