Skip to main content

Ήττα για ΠΑΟΚ από ΑΕΚ με καλάθι στην εκπνοή της παράτασης (vid)

Ενώ το παιχνίδι βάδιζε προς δεύτερη παράταση ο Λάνγκφορτ της ΑΕΚ κατάφερε να ευστοχήσει σε σουτ δύο πόντων δίνοντας τη νίκη στην Ένωση.

O ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την ΑΕΚ στο Παλατάκι, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Basket League και ηττήθηκε στην παράταση με 85-87, «λυγίζοντας» μετά από μια παλικαρίσια εμφάνιση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε νωχελικά για τον Δικέφαλο, καθώς στα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα είχε σημειώσει μόλις 4 πόντους, χάνοντας μάλιστα αρκετά ελεύθερα σουτ από τα 6.75. Μάλιστα, ο πάγκος του Δικεφάλου καρδιοχτύπησε με τον Γκρίφιν ο οποίος πέρασε εκτός παρκέ στο πρώτο λεπτό, ωστόσο στο 4ο λεπτό ο Αμερικανός επανήλθε.

Στην συνέχεια η ομάδα του Λυκογιάννη ισορρόπησε το παιχνίδι και ουσιαστικά οι δύο ομάδες πηγαίνανε… χέρι χέρι ως το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, το οποίο έληξε με 17-19. Ο Γκρίφιν με 9 πόντους ήταν ο κορυφαίος για τον ΠΑΟΚ στη πρώτη περίοδο, ενώ στην αντίπερα όχθη ο Λάνγκφορντ βοήθησε επιθετικά την Ένωση.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες υποπέσανε σε πάρα πολλά λάθη εκατέρωθεν, αν και ξεκίνησαν δυνατά με αρκετά τρίποντα. Το σκορ κόλλησε στα ίδια επίπεδα, με την ΑΕΚ να βρίσκει επιθετικές λύσεις μέσω των βολών.

Τρία λεπτά πριν το φινάλε, η Ένωση πήρε για πρώτη φορά διαφορά δέκα πόντων κάνοντας το 27-37, με τον ΠΑΟΚ να έχει κολλήσει στο σκοράρισμα. Μάλιστα, ο Τσαλμπούρης έχασε αρκετές ευκαιρίες, έχοντας 0/4 βολές με τον Δικέφαλο να αδυνατεί να μειώσει στο σκορ, ωστόσο για καλό του, ούτε οι κιτρινόμαυροι σκόραραν και έτσι δεν αύξησαν την διαφορά.

Στο τελευταίο μέρος της δεύτερης περιόδου ο ΠΑΟΚ πάτησε… «γκάζι» και κατάφερε να μαζέψει την διαφορά χάρη σε καλές επιθέσεις και αποτελεσματικές άμυνες. Μάλιστα, ο Γκρίφιν στο φινάλε μείωσε στον πόντο με έμμεσο τρίποντο, κάνοντας το 36-37, το οποίο ήταν το σκορ της δεύτερης περιόδου.

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, η ΑΕΚ αποσπάστηκε ξανά μπροστά στο σκορ, με τον Δικέφαλο να ψάχνει… λύσεις επιθετικά, καθώς οι Λοβ και Τέρνερ μετρούσαν μαζί… δύο πόντους. Ο Γκρίφιν ήταν ο κορυφαίος των ασπρόμαυρων κρατώντας την ομάδα του κοντά στο σκορ.

Ο Κάρτερ με ένα τρίποντο 3 λεπτά πριν την λήξη μείωσε στους 4 κάνοντας το 49-53, ωστόσο ο Λοβ δεν βοήθησε καθόλου τον ΠΑΟΚ, χαραμίζοντας πάρα πολλές επιθέσεις. Το τέταρτο δεκάλεπτο έληξε με 52-57 και τους διαιτητές να συνεχίζουν να στέλνουν την ΑΕΚ στην γραμμή των βολών, δίνοντάς της… λύσεις επιθετικά.

Μάλιστα, ο έμπειρος Αμερικανός μπήκε πάρα πολύ «καυτός» στην τέταρτη περίοδο πετυχαίνοντας κάποια υπερπολύτιμα τρίποντα, ενώ επτά λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα ο Κονατέ έφερε την διαφορά στους τρεις, κάνοντας το 60-63.

Ο Μέικον έδωσε πολλούς πόντους για την Ένωση πετυχαίνοντας σημαντικά σουτ για την ομάδα του, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να σκοράρει, έχοντας σε κακή βραδιά αρκετούς απ’ τους παίκτες του. Παρόλα αυτά, ο Κάρτερ έκανε μεγάλη εμφάνιση και με ακόμη ένα τρίποντο, 2 λεπτά πριν την λήξη, έκανε το 67-71 μειώνοντας στους 4 την διαφορά και λίγο αργότερα με ακόμη ένα σουτ μείωσε την διαφορά στον έναν πόντο.

Ο Λοβ στο τελευταίο λεπτό «ξύπνησε» και με τέσσερις σερί πόντους έκανε το 74-71 για τον ΠΑΟΚ, φέρνοντάς τον μια ανάσα απ’ τη νίκη, 50 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Μέικον λίγα δευτερόλεπτα μετά ωστόσο, με τρίποντο ισοφάρισε, μετατρέποντας το ματς σε… θρίλερ. Η τελευταία επίθεση δεν απέδωσε για τον Δικέφαλο και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί ο Κακλαμανάκης κράτησε τον ΠΑΟΚ ζωντανό πετυχαίνοντας οκτώ πόντους και 17 δευτερόλεπτα πριν το τέλος το ματς ήταν εκ νέου ισοπαλία, με 85-85. Το παιχνίδι τελείωσε με υπογραφή Λάνγκφορντ, ο οποίος ευστόχησε σε σουτ δύο πόντων για το τελικό 85-87.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 36-37, 52-57, 74-74, 85-87 (παράταση)