Skip to main content

Ήττα για ΠΑΟΚ από Αλκμάαρ (1-0) στο ανεπίσημο ντεμπούτο Φερέιρα (vid)

Οι νταμπλούχοι Ελλάδος δεν τα κατάφεραν στην πρώτη του φιλική αναμέτρηση επί ολλανδικού εδάφους - Πρώτη αναμέτρηση με τον Πορτογάλο κόουτς στον πάγκο.

Την ήττα με 0-1 από την Αλκμάαρ γνώρισε ο ΠΑΟΚ κατά την πρώτη του φιλική αναμέτρηση επί ολλανδικού εδάφους στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αμπέλ Φερέιρα πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο των Θεσσαλονικέων ενώ ντεμπούτο με την «ασπρόμαυρη» φανέλα έκαναν οι Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Ενέα Μιχάι, Ροντρίγκο Σοάρες και Ντούγκλας Αουγκούστο. Πρώτη συμμετοχή μετά την επιστροφή του και για τον Μίροσλαβ Στοχ.

Στα πρώτα 20’ της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει δίχτυα δις (12’ – 19’) με τον Ακπόμ όμως αμφότερα τα γκολ ακυρώθηκαν ως οφσάιντ με την Αλκμάαρ να δείχνει πιο έτοιμη καθώς μέσα στο επόμενο διάστημα θα κληθεί να αντιμετωπίσει την σουηδική Χάκεν για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Οι Ολλανδοί έχασαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο 23’ όταν το σουτ του Τιλ έφυγε δίπλα από την εστία του Μελίσσα ενώ οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν τις ευκαιρίες ένα λεπτό αργότερα καθώς ο Ζαμπά σέντραρε από τα δεξιά όμως ο Μπιζό βγήκε και μπλόκαρε τη μπάλα πριν την στείλει στα δίχτυα του ο Ακπόμ.

Ο «Δικέφαλος» συνέχισε να πιέζει όπως ακριβώς ζητούσε ο Άμπελ Φερέιρα ωστόσο το συγκρότημα του Γιον φαν ντε Μπρομ ήταν αυτό που κατάφερε να προηγηθεί στο 42’ καθώς ο Στενχς με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα για το 0-1. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως πριν η μπάλα φτάσει στον 20χρονο εξτρέμ υπήρξε φάουλ στον Κάτσε.

Η Αλκμάαρ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας την κατοχή της μπάλας και απείλησε στο 58’ με το σουτ του σκόρερ Στενχς να περνά πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Ζίβκοβιτς. Οι νταμπλούχοι έχασαν τη δική τους ευκαιρία στο 61’ όταν ο Ενρίκε υποδέχθηκε τη μπάλα από τα αριστερά και συγκλίνοντας έπιασε δεξί σουτ όμως η μπάλα έφυγε εκτός εστίας.

Το συγκρότημα του Αμπέλ Φερέιρα έψαξε την ισοφάριση και είχε μερικές ακόμη καλές ευκαιρίες καθώς στο 81’ και μετά από εκτέλεση φάουλ του Στοχ, η κεφαλιά του Μιχάι πέρασε άουτ ενώ στο 83’, ο Πέδρο Ενρίκε πραγματοποίησε εξαιρετική ενέργεια και πλάσαρε με το δεξί όμως ο Μπιζό έσωσε την εστία του. Μάλιστα ο Oλλανδός πορτιέρε της Αλκμάαρ φώναξε «παρών» και στη φάση του 87’ όταν απομάκρυνε το ξαφνικό σουτ εκτός περιοχής που εξαπέλυσε ο Ντούγκλας Αουγκούστο.

Οι συνθέσεις:

Αλκμάαρ: Μπιζό, Σβένσον, Φλάαρ, Μίντσο, Στενγκς, Κουπμάινερς, Μποαντού, Τιλ, Βάινταλ, Γκούντμουνσον, Βάουτενς.

Αγωνίστηκαν και οι: Χατζηδιάκος, Ντρούιφ, Σέντελααρ, Χέλμερ, Βεζίνοβιτς, Γιόνσεν, Γκουντμάιν, Ντε Μπούρ, Μπέργκσμα, Ράιντερς, Κράμερ, Γκούλιτ, Τααμπούνι, Μπάκερ.

ΠΑΟΚ: Μελίσσας, Μάτος, Βαρέλα, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Κάτσε, Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ, Ακπόμ, Γαϊτανίδης.

Αγωνίστηκαν και οι: Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Μιχάι, Ροντρίγκο, Δεληγιαννίδης (Τσιγγάρας 86’), Μίσιτς, Ντούγκλας Αουγκούστο, Λημνιός, Ενρίκε, Στοχ, Μαρκόφσκι.