Skip to main content

Ήττα για τον ΠΑΟΚ στο Αϊντχόφεν, τον πρόδωσε η κακή άμυνά του (vid)

Ο Δικέφαλος του Βορρά παρόλο που προηγήθηκε μόλις στο 13΄ με 0-2, ηττήθηκε από την Αϊντχοφεν - Ζωντανός στην υπόθεση πρόκριση παραμένει ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην Ολλανδία από την Αϊντχοφεν με 3-2 για τον Ε΄όμιλο του Europa League. Ο Δικέφαλος του Βορρά προήγηθηκε με 0-2 με τα γκολ των Βαρέλα στο 4΄ και Τζόλη στο 13΄, δεν μπόρεσε όμως να κρατήσει το σκορ καθώς προδόθηκε από την αμυντική του λειτουργία και δεν κατάφερε να πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Στο 20΄ ο Χάπκο, στο 50΄ο Μαντουεκέ και στο 53΄ ο Μάλεν πέτυχαν τα γκολ της PSV.

Οι ασπρόμαυροι παραμένουν ζωντανοί στην υπόθεση πρόκρισης στους 32 της διοργάνωσης, καθώς βρίσκονται στη τρίτη θέση με πέντε βαθμούς, έναν μόλις λιγότερο από την Ολλανδική ομάδα που είναι στη δεύτερη, προνομιούχο, θέση.

O Γκαρσία επέλεξε τους Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Ίνγκασον και Κρέσπο στην άμυνα, στα χαφ ήταν τους Σβαμπ, Ελ Καντουρί και Τσιγγάρα, στις πλευρές της επίθεσης τους Τζόλη και Αντρίγια Ζίβκοβιτς και στην αιχμή της επίθεσης τον Τσόλακ, σε σχηματισμό 4-3-3.

Από την πλευρά του ο Ρότζερ Σμιντ, επέλεξε επίσης και αυτός το 4-3-3, με τον Μβογκό στο τέρμα, τους Μαξ, Τέζε, Μποσγκαλί και Ντάμφρις στην άμυνα, τους Ροσάριο, Σανγκαρέ και Μαντουέκε να αποτελούν την τριάδα των χαφ, τον Γκακπό στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, τον Μάλεν στα αριστερά και τον Ζάχαβι στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Δικέφαλος του Βορρά ξεκίνησε εντυπωσιακά και προηγήθηκε με 2-0 στο 13ο λεπτό. Ο Βαρέλα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, βάζοντας το πόδι του στην προσπάθεια του Τζόλη στο 4’. Στη συνέχεια ήρθε το καταπληκτικό γκολ του Τζόλη, μετά από τρομερή συνεργασία των Ζίφκοβιτς και Σβαμπ, να κάνει το 0-2 και να θέσει γερές βάσεις για θρίαμβο.

Ο Ζίβκοβιτς απείλησε και με δικό του σουτ στο 16′ που έφυγε άουτ, ενώ στο 20′ οι Ολλανδοί κατάφεραν να μειώσουν. Ο Γκάκπο εκμεταλλεύτηκε ένα κενό στο κέντρο άμυνας του ΠΑΟΚ και με δυνατό σουτ έκανε το 1-2.

Οι Ολλανδοί, μετά το πρώτο τέταρτο, ισορρόπησαν το ματς και άσκησαν πίεση κυρίως από δεξιά, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ έδειχνε να έχει κενά. Από εκεί, λίγο έλειψε να σκοράρει και ο Ντάμφρις στο 25′, ενώ πρόβλημα φάνηκε να υπάρχει για τον Δικέφαλο και στη ζώνη μεταξύ άμυνας και κεντρικών χαφ. Μεγάλη ευκαιρία μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν υπήρξε, η Αϊντχόφεν είχε κάποιες φάσεις που εξουδετέρωσε ο Ζ. Ζίβκοβιτς, ενώ οι αντεπιθέσεις του ΠΑΟΚ δεν είχαν αποτέλεσμα. Έτσι, το 1-2 παρέμεινε.

Δεύτερο ημίχρονο

Χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Στο 50′, ήρθε η ισοφάριση από την αριστερή αμυντική πλευρά του ΠΑΟΚ. Η μπάλα κατέληξε στον Μαντουέκε ο οποίος βρέθηκε αφύλαχτος στην περιοχή και με σουτ έκανε το 2-2. Πριν προλάβει να συνέλθουν οι ασπρόμαυροι ήρθε και το 3-2. Στο 53′, ο Μάλεν πήρε τη μπάλα μετά από κακή απόκρουση του Ζϊβκοσιτς και με σουτ έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Ο ΠΑΟΚ μετά τα δύο γκολ προσπάθηκε και πήρε αρκετά μέτρα στο γήπεδο και έφτανε κοντά στην αντίπαλη περιοχή αλλά του έλειπε η καθαρή φάση. Αυτή τελικά δεν ήρθε ποτέ, με το 3-2 να παραμένει ως το φινάλε.

Γήπεδο: PSV Stadion

Σκόρερ: 20’ Γκακπό, 50' Μαντουέκε, 53' Μάλεν-4΄ Βαρέλα, 14’ Τζόλης.

Διαιτητής: Τρεϊμάνις (Λετονία).

Κίτρινες κάρτες: Τσιγγάρας, Ελ Καντουρί, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ.

Οι συνθέσεις

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Ρότζερ Σμιντ): Εμβογκό, Ντάμφρις, Τεζέ, Μποσκάγκλι, Μαξ, Ροζάριο, Σανκαρέ, Μαντουέκε (78' Μάουρο Ζούνιορ), Γκακπό, Ζάχαβι (71' Χέντριξ), Μάλεν (92' Λεντέσμα).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γαρσία): Ζίφκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Ίνγκασον, Κρέσπο (84' Βαγκέ), Τσιγγάρας (69' Αουγκούστο), Σβαμπ, Ελ Καντουρί (84' Μπίσεσβαρ), Ζίφκοβιτς, Τζόλης (58' Μουργκ), Τσόλακ (69' Σφιντέρσκι).