Skip to main content

Ίβιτς: Είχα ζητήσει την έλευση του Βιεϊρίνια έξι μήνες νωρίτερα

Ο Σέρβος τεχνικός της Μακάμπι Τελ Αβίβ μίλησε για την κατάκτηση του κυπέλλου πριν τρία χρόνια και για τις σχέσεις του με την οικογένεια Σαββίδη.

Για την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος στον Βόλο, σαν σήμερα πριν τρία χρόνια αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Focus», ο Βλάνταν Ίβιτς.

Ο Σέρβος τεχνικός της Μακάμπι Τελ Αβίβ αναφέρθηκε στις σχέσεις του με την οικογένεια Σαββίδη και στην εισήγησή του να έρθει ο Αντελίνο Βιεϊρίνια έξι μήνες νωρίτερα από ότι τελικά επέστρεψε στην Τούμπα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Βαλκάνιος κόουτς:

Για την κατάκτηση του κυπέλλου: «Σίγουρα τέτοιες στιγμές δεν ξεχνιούνται. Είναι ο πρώτος στην καριέρα μου σαν προπονητής. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που πέρασα οκτώ χρόνια και μου έδωσε ευκαιρία να γίνω προπονητής. Δεν το ξεχάσω ποτέ ότι μου έδωσε τέτοια ευκαιρία. Όταν ξεκινάς από μια ομάδα και σου βγαίνει η δουλειά που κάνεις, κατακτώντας ένα τρόπαιο είναι κάτι πολύ σημαντικό για όλους. Ο κόσμος περίμενε για καιρό έναν τίτλο και τα καταφέραμε, δίνοντας χαρά και στον πρόεδρο. Κάποια πράγματα δεν ξεχνιούνται ποτέ. Σέβομαι όλες τις ομάδες που έχω δουλέψει, αλλά στον ΠΑΟΚ πέρασα πολλά. Πέρασα τέσσερα χρόνια ως παίκτης και άλλα τέσσερα ως προπονητής σε Κ19 και στην μεγάλη ομάδα. Έχω περάσει μεγάλο μέρος της καριέρας μου και υπάρχει σεβασμός και από εμένα προς τον ΠΑΟΚ, αλλά και από τον ΠΑΟΚ προς εμένα. Το κύπελλο ήταν η κορυφαία στιγμή».

Για τις αποφάσεις που πήρε όταν ήταν στον ΠΑΟΚ: «Το τι έχουμε κάνει και τι δεν έχουμε κάνει, το αφήνω να το κρίνουν οι άλλοι και ο κόσμος. Ο κάθε προπονητής έχει την δική του φιλοσοφία και το τι χρειάζεται η ομάδα για να πετύχει τους στόχους της. Είχα τους δικούς μου συνεργάτες και ότι έχουμε καταφέρει, το καταφέραμε μαζί. Εκείνη την χρονιά όταν ανανέωσα μετά από το πρώτο τρίμηνο, ήταν πολύ σημαντική η μεταγραφική περίοδος εκείνη για να πάρουμε παίκτες που μπορούν να σταθούν στον ΠΑΟΚ. Ήμουν μαζί με τον κ. Μίχελ και εκείνη την περίοδο φέραμε 9-10 παίκτες που ήταν βασικοί στην συνέχεια. Όσοι φέραμε ήταν βασικοί και ακόμα είναι βασικοί στον ΠΑΟΚ. Σε αυτά τα 2-3 χρόνια που ο ΠΑΟΚ κάνει εξαιρετική πορεία, βασίζεται σε παίκτες που ήρθαν εκείνη την εποχή».

Για την έλευση του Πρίγιοβιτς: «Ψάχναμε επιθετικό Ιούλιο μήνα, είχαμε εντοπίσει τον Πρίγιοβιτς, αλλά δεν καταφέραμε να βρούμε συμφωνία με την Λέγκια για να τον φέρουμε το καλοκαίρι. Τελικά ήρθε Ιανουάριο στην ομάδα. Τον αγοράσαμε 1.800.000 ευρώ και πωλήθηκε 10.000.000 ευρώ, κάτι πάρα πολύ σημαντικό, η πιο πετυχημένη μεταγραφή στην ιστορία. Ο παίκτης έχει καταφέρει πολλά πράγματα στον ΠΑΟΚ και δεν ήταν εύκολο να τον φέρουμε. Εξαρτάται από τον παίκτη και σε τι κατάσταση βρίσκεται για να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ. Αν πιστέψουν ότι μπορεί να έρθει στα επίπεδα που ήταν πριν ή όχι οι άνθρωποι της ομάδας».

Για τον Βιεϊρίνια: «Εγώ ζήτησα τον Βιεϊρίνια να έρθει μαζί με τον Πρίγιοβιτς τον Ιανουάριο. Όταν με ρώτησε ο Σαββίδης του είπα ''ναι'', τελικά ήρθε μετά από έξι μήνες. Το ξέρει και ο ίδιος ο Βιεϊρίνια, γιατί είχαμε μιλήσει τότε. Είχαμε παίξει μαζί με τον Αντρέ και γνωριζόμαστε καλά. Μετά από 7-8 μήνες ήρθε τελικά στον ΠΑΟΚ και έχει καταφέρει να δώσει πάρα πολλά στην ομάδα. Δεν είναι στο επίπεδο πλέον που ήταν παλαιότερα, αλλά έχει καταφέρει να κάνει την διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Για το πότε καταλαβαίνει ένας παίκτης ότι πρέπει να σταματήσει το ποδόσφαιρο: «Ανάλογα στον καθένα. Εγώ σταμάτησα στα 35 μου γιατί δεν ήθελα να παίξω σε πιο κάτω επίπεδο. Ήθελα να είμαι μέχρι το τέλος σε κορυφαία ομάδα. Δεν είναι εύκολη απόφαση, αλλά όσο νωρίτερα το καταλάβεις τόσο το καλύτερο. Αν το πάρεις απόφαση νωρίς, έχεις χρόνο να σκεφτείς τι θα κάνεις μετά».

Για το αν πιστεύει ότι έχει αφήσει κάτι στην μέση στον ΠΑΟΚ: «Είμαι επαγγελματίας προπονητής και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο όπου δουλεύω. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Δεν μπορώ να πω όχι...».

Για τις σχέσεις με την οικογένεια Σαββίδη: «Με σέβονται και τους σέβομαι. Δεν είχαμε ποτέ θέματα μεταξύ μας. Τους χαιρέτησα όταν έφυγα και με χαιρέτησαν».

Για τους λόγους που έφυγε από τον ΠΑΟΚ: «Αυτοί που ξέρουν τους λόγους που έφυγα, τους ξέρουν. Δεν χρειάζεται να τα λέμε δημόσια. Δεν υπάρχει λόγος να αναφέρουμε».

Για το αν βλέπει τον ΠΑΟΚ: «Όποτε μπορούσα να βλέπω και δεν είχαμε αγώνα παράλληλα με την Μακάμπι, έβλεπα κάποια ματς. Όχι όλα, αλλά φέτος έχω 3-4 συνολικά».

Για την κατάσταση στο Ισραήλ με τον κορωνοϊό: «Υπήρχαν και εδώ προβλήματα, αλλά αντέδρασαν γρήγορα και πλέον είμαστε καλύτερα. Όπως και στην Ελλάδα, που χαίρομαι για την βελτίωση της κατάστασης. Εδώ έχουμε αρχίσει προπονήσεις εδώ και 10 μέρες και περιμένουμε να μάθουμε αν θα παίξουμε ξανά ή όχι. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε και να τελειώσουμε την σεζόν».

Για το τι θυμάται από τον τελικό του 2017: «Θυμάμαι κάτι άλλο από εκείνο το ματς. Πριν το τελικό του κυπέλλου είχα ζητήσει να μου φέρουν στον πάγκο τον Σαράφη να κάτσει μαζί μου στον πάγκο και με ρώτησαν γιατί. Τους είπα ότι πέρασα μαζί του 2,5 χρόνια στην Κ19 και είναι ένα σπουδαίο κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ. Ήταν ο πρώτος που ήρθε στην αγκαλιά μου και πανηγυρίσαμε μαζί. Είναι ένας κύριος με Κ κεφαλαίο και του εύχομαι ότι καλύτερο. Θυμάμαι εκείνη την βραδιά τελικά ότι τελικά κάθισε στο διπλανό πάγκο».