Skip to main content

Jet Airways: Ορατό το ενδεχόμενο απόσυρσης από την αγορά

Η κρατική αεροπορική εταιρία της Σερβίας είτε θα γίνει πιο ανταγωνιστική, είτε θα αποσυρθεί από το προσκήνιο, τόνισε ο ιδιοκτήτης της ανταγωνιστικής της, αυστριακής οικονομικής αεροπορικής Niki Air.
Η κρατική αεροπορική εταιρία της Σερβίας, Jet Airways, είτε θα γίνει πιο ανταγωνιστική, είτε θα αποσυρθεί από το προσκήνιο, τόνισε ο ιδιοκτήτης της αυστριακής οικονομικής αεροπορικής Niki Air, Niki Lauda, στο Reuters.

Το ενδεχόμενο απόσυρσης του σέρβικου αερομεταφορέα, έρχεται ως συνέπεια της χαλάρωσης των περιορισμών από μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τα ταξίδια μεταξύ του Βελιγραδίου και της ΕΕ, κάνοντας τους ανταγωνιστές να αυξήσουν τη διείσδυση τους στην εγχώρια αγορά.

Ο Lauda θα μπορούσε να παίξει ρόλο στον αφανισμό ή τη σωτηρία της Jat, καθώς η αεροπορική του ξεκινά τις πτήσεις προς Βελιγράδι το Φεβρουάριο, τα συμφέροντα ναύλα της οποίας έχουν ήδη προκαλέσει μια σειρά προσφορών χαμηλού κόστους από τη Jat και άλλους ανταγωνιστές.

Σημειώνεται ότι οι οικονομικές και οι παραδοσιακές αεροπορικές εταιρείες προσθέτουν γρήγορα πτήσεις προς το Βελιγράδι και οι ειδικοί της βιομηχανίας προβλέπουν κάθετη αύξηση στην επιβατική κίνηση του χρόνου.


Πηγή: balkans.com