Skip to main content

Johnson & Johnson: Θα ζητήσει αυτή την εβδομάδα το πράσινο φως για τρίτη δόση

Η εταιρεία σχεδιάζει να υποβάλει στον FDA προκειμένου να εγκριθεί η ενισχυτική δόση του μονοδοσικού της εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Αίτηση στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) σχεδιάζει να υποβάλει η Johnson & Johnson προκειμένου να εγκριθεί η ενισχυτική δόση του μονοδοσικού της εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Όπως ανέφεραν οι New York Times επικαλούμενοι αξιωματούχους που έχουν γνώση του ζητήματος, η Johnson & Johnson σχεδιάζει να προβεί στην κίνηση αυτή εντός της εβδομάδας καθώς εντείνονται οι ανησυχίες των Αρχών ότι οι πάνω από 15 εκατ. Αμερικανοί που έκαναν το εμβόλιο της J&J κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά από την Covid-19. Πριν από περίπου δύο εβδομάδες η Johnson & Johnson είχε ανακοινώσει ότι μια αναμνηστική δόση – σχεδόν δύο μήνες (56 ημέρες) μετά την πρώτη - αυξάνει δραστικά (κατά περίπου 22%, στο 94%) την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού με τα επίπεδα των αντισωμάτων που παρατηρούνται να «τετραπλασιάζονται έως εξαπλασιάζονται».

Η FDA έχει προγραμματίσει στις 15 Οκτωβρίου συνεδρίαση της συμβουλευτικής επιτροπής των εμπειρογνωμόνων της για το αν θα δοθεί άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στην ενισχυτική δόση του εμβολίου. Η συνεδρίαση αυτή είχε προγραμματιστεί πριν την υποβολή του σχετικού αιτήματος από τη Johnson & Johnson, γεγονός που αντανακλά την επιθυμία της κυβέρνησης Μπάιντεν να ενισχυθεί η προστασία όσων έκαναν το εν λόγω εμβόλιο.