Skip to main content

Θεσσαλονίκη: «Jump Miltos Jump» - Ένα mural για τον Τεντόγλου σε σχολείο στα Πεύκα

Στα δεξιά του Τεντόγλου βρίσκεται το μετάλλιό του και στα αριστερά η γνωστή φράση από τη βραβευμένη με έξι όσκαρ ταινία «Forrest Gump»

Ένα εντυπωσιακό mural για τον πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος, Μίλτο Τεντόγλου, κοσμεί από εδώ και στο εξής το Γενικό Λύκειο Πεύκων, στη δυτική Θεσσαλονίκη και  θυμίζει σε όλους ακόμα μία μεγάλη διάκριση για τον Γρεβενιώτη αθλητή.

Το mural φιλοτέχνησε ο Θεσσαλονικιός εικαστικός, Μάριος Σιμόπουλος, και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον δήμαρχο Νεάπολης Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, αλλά και τον διευθυντή σχολικής επιτροπής Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, στα δεξιά του Τεντόγλου βρίσκεται το μετάλλιό του και στα αριστερά η γνωστή φράση «Jump Miltos Jump από τη βραβευμένη με έξι όσκαρ ταινία «Forrest Gump» με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς.

Όπως αναφέρει ο εικαστικός, μιλώντας στη Voria.gr, για το συγκεκριμένο έργο είχαν συννενοηθεί από καιρό με τον δήμο αλλά η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον τελικό μήκους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου του Μονάχου, με άλμα στα 8,52 μέτρα, ήρθε για να δέσει την κατάλληλη στιγμή. Όπως λέει ο ίδιος χρειάστηκε πέντε ημέρες για να ολοκληρώσει το έργο.

Ο κ. Σιμόπουλος είναι και ο ίδιος εκπαιδευτικός και γνωρίζει πολύ καλά τον αντίκτυπο που έχει προς τους μαθητές η απεικόνιση υγιών προτύπων, όπως αυτό του χρυσού πρωταθλητή. Έτσι, σε συννενόηση με τους αρμόδιους φορείς ανέλαβε αυτήν τη γεμάτη νόημα τοιχογραφία. Ο Μάριος Σιμόπουλος εργάζεται ως εικαστικός και έχει τελειώσει τη Σχολή Καλών Τεχνών στο ΑΠΘ.

Το ίδιο σχολείο κοσμεί και μία ακόμα τοιχογραφία με τον Greek Freak, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, το οποίο είχε δημιουργήσει στις αρχές του καλοκαιριού φέτος ο κ. Σιμόπουλος.

Ο ίδιος έχει συνεργαστεί και με άλλα σχολεία της Θεσσαλονίκης, στα οποία δημιούργησε εξίσου εντυπωσιακά mural.