Skip to main content

JYSK: Τέλη Οκτωβρίου ανοίγει το πρώτο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη

Η δανέζικη πολυεθνική ξεκινάει από την Αθήνα και μέσα στο τρίμηνο δημιουργεί τέσσερα καταστήματα, σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη και περιοχή Ελληνικού.

Η JYSK, η δανέζικη πολυεθνική αλυσίδα καταστημάτων με είδη σπιτιού, σε λίγες ημέρες θα κάνει τα εγκαίνια του πρώτου της καταστήματος στην Ελλάδα, στην 38η χώρα στην οποία θα έχει παρουσία. Το πρώτο κατάστημα ανοίγει στην Αθήνα και, στα τέλη Οκτωβρίου θα ανοίξει κατάστημα και στη Θεσσαλονίκη, στο εμπορικό κέντρο Florida, στη γειτονιά δηλαδή του IKEA, όπως από τον Ιούνιο είχε γράψει η Voria.gr

H JYSK, στις 24 Σεπτεμβρίου, ανοίγει το πρώτο της κατάστημα, στην Αθήνα και συγκεκριμένα επί της Κουρτίδου 41, στα Κάτω Πατήσια, ενώ στο επόμενο 15νθημερο μέσα, στις 8 Οκτωβρίου, θα γίνουν τα εγκαίνια του δεύτερου καταστήματος, αυτή τη φορά στη Λάρισα. Όπως είχε πληροφορηθεί η Voria.gr, το κατάστημα της Λάρισας δημιουργείται στο εμπορικό κέντρο της Μαρινόπουλος ΑΕ  (Carrefour), στη Γιάννουλη. Μέσα στο Οκτώβριο, η δανέζιδη αλυσίδα ανοίγει δύο καταστήματα, μαζί με αυτό της Θεσσαλονίκης που θα στεγαστεί στους χώρους που προηγουμένως φιλοξενούσαν το Intersport.

Ωστόσο, το σχέδιο ανάπτυξης της JΥSK για το 2015 προβλέπει τη δημιουργία ενός ακόμη καταστήματος, του τέταρτου, που θα ανοίξει προς τα τέλη Νοεμβρίου, στην πρωτεύουσα, στη περιοχή του Ελληνικού.

Πρόκειται για όμιλο που έχει τις βάσεις του στη Σκανδιναβία, με ιδρυτή και ιδιοκτήτη της JΥSK τον Λάρς Λάρσεν ( Lars Larsen).  Το πρώτο κατάστημα JYSK άνοιξε το 1979 και σήμερα ο όμιλος έχει περισσότερα από 2.275 καταστήματα και 19.000 υπαλλήλους σε 38 χώρες. Στη Γερμανία και την Αυστρία έχει την επωνυμία  Dänisches Βettenlager.
 
Ο ιδιοκτήτης του ομίλου Jysk, είναι επίσης και ιδιοκτήτης τών λιανεμπορικών αλυσίδων επίπλων Bolia.com, IDEmøbler και  ILVΑ, καθώς και άλλων εταιρειών. Ο κύκλος εργασιών του  Lars Larsen Group ανέρχεται σε 3,1 δις. ευρώ.
 
Τα καταστήματα Jysk έρχονται στην ελληνική αγορά με  τις δικές τους προτάσεις για την επίπλωση και τον εξοπλισμό του σπιτιού, του κήπου.
 
Στόχος της Jysk Ελλάς είναι να αναπτυχθεί με καταστήματα κάλυψης,  1.000-1.200 τ.μ., κυρίως εντός των πόλεων, σε σημεία εύκολα προσβάσιμα.