Skip to main content

Κ.Κυριάκος:"Θέλουμε συσπείρωση"

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΟΚ Κυριάκος Κυριάκος ζήτησε συσπείρωση από τον κόσμο του ΠΑΟΚ

Συσπείρωση ζήτησε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος καθώς όποτε στο παρελθόν υπήρξε αποσυσπείρωση η ομάδα διαλύθηκε, τονίζοντας πως η κερκίδα των φιλάθλων στο Λονδίνο ήταν φανταστική.

Το πρόγραμμα της ομάδας στη συνέχεια:

«Έχουμε μείνει στο κομμάτι της ξεκούρασης και της αποθεραπείας. Ο αγώνας ήταν πολύ έντονος ψυχολογικά και σωματικά και είναι απαραίτητο να αποφορτιστούν οι παίκτες. Οι προπονήσεις είναι σωματικές αποφόρτισης. Προπονούνται μεν κανονικά αλλά σε έναν ρυθμό που θα τους βοηθήσει να ξεκουραστούν».

Την αλλαγή της εικόνας του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και σε Ευρώπη:

«Σαφώς κάποιες φορές είναι και ο παράγοντας της νοοτροπίας να δουν τον αντίπαλο με το ίδιο μάτι. Όταν αντιμετωπίζεις την Τότεναμ είναι δύσκολο ακόμα και για όσους ασχολούνται περιφερειακά με το ποδόσφαιρο να συγκεντρωθούν στον ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι στον ΠΑΟΚ έχει επηρεάσει περισσότερο το θέμα της κούρασης».

Τους τραυματίες:

«Οι ενδείξεις για Κοντρέρας και Βιεϊρίνια είναι ότι δύσκολα κάποιος θα είναι έτοιμος. Ο Κοντρέρας έχει μία μεγάλη μελανιά στο δικέφαλο από το χτύπημα του Ντεφόε. Και ο Βιεϊρίνια πολύ δύσκολα θα είναι έτοιμος. Θα κάνουν μία μαγνητική το μεσημέρι για να φανεί ακριβώς η κατάσταση. Ούτε ο Λίνο θα προλάβει, αλλά δεν αποκλείεται αύριο να προπονηθεί κανονικά».

Το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα:

«Προβληματικό κλίμα δεν υπήρχε παραπάνω από όσο φέρνουν τα αρνητικά αποτελέσματα. Υπήρχε αρνητικό κλίμα μετά το αποτέλεσμα από την Κέρκυρα. Η ομάδα δεν πήγε με τον αέρα του φαβορί της Τότεναμ. Δεν έπαιζε με το μαχαίρι στο λαιμό και για αυτό ίσως να φάνηκε ότι η ομάδα πιο ήρεμη και δεν ήταν όπως πέρσι πριν το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε. Υπήρχε και μία εικόνα της Τότεναμ από τον πρώτο αγώνα και ξέραμε ότι δεν είναι άτρωτη. Αυτό βέβαια αλλάζει όταν ο αντίπαλος παίζει κατά 80%-90%, πλήρης».

Το πλάνο του Μπόλονι και αν είχε αλλάξει πριν τον αγώνα με την Τότεναμ:

«Το πλάνο είχε καταρτιστεί. Το έχει πει ότι κατά πρώτο λόγο κοιτάει τι μπορεί να κάνει η δική του ομάδα καλά. Δεν έγινε η παραμικρή αλλαγή. Ετσι και αλλιώς πριν από το παιχνίδι τον ΠΑΟΚ τον εξασφάλιζε μία νίκη. Αυτό που ενδιέφερε ήταν μία καλή εμφάνιση-απάντηση στο προηγούμενο παιχνίδι».

Τον Κώστα Σταφυλίδη:

«Κατ’ αρχήν ο Σταφυλίδης ήταν εκνευρισμένος και στεναχωρημένος. Έλεγε ότι δεν έχει κάνει κάτι μεμπτό. Ίσα ίσα τράβηξε το χέρι του. Σαφώς το να το διαχειριστεί ένα παιδί 18 χρονών είναι δύσκολο, αλλά η ομάδα μας έχει μεγάλους παίκτες για να διαχειριστούν αυτήν την κατάσταση. Αυτό είναι το μεγάλο όπλο του ΠΑΟΚ την τελευταία τετραετία. Όλοι του είπαν να περιμένει και άλλα τέτοια στην καριέρα του και θα πρέπει να τα ξεπερνάει».

Τις αποδοκιμασίες προς ποδοσφαιριστές του «Δικέφαλου»:

«Μιλώντας συγκεκριμένα θα μεγαλώσουμε ένα υπάρχον πρόβλημα. Χωρίς καμία διάθεση για λαϊκισμό, ότι πέτυχε η ομάδα το πέτυχε από τη μαζική υποστήριξη του καλύτερου ενδεχομένως οπαδικού κινήματος στην Ελλάδα. Οπότε υπήρξε αποσυσπείρωση η ομάδα διαλύθηκε. Όπως είναι οι συνθήκες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτή η ομάδα μπορεί να συνεχίσει μόνο με θετική ενέργεια και συσπείρωση. Δε μπορεί αυτή η ομάδα να σηκώσει αρνητικό κλίμα. Δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο».

Το αν μπορεί να κάνει κάτι η ομάδα για να αλλάξει αυτό:

«Δε θέλω να μιλήσω εκ μέρους ανθρώπων που εντός των προσεχών ημερών θα μιλήσουν οι ίδιοι. Έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχει άλλη διοίκηση στην Ελλάδα που να έχει συμπαρασταθεί τόσο πολύ στην ομάδα. Που ξέρουν πώς να προσεγγίσουν ψυχολογικά και πως αισθάνεται ο ποδοσφαιριστής. Νομίζω ότι αυτή η στήριξη είναι μοναδική στην Ελλάδα».

Το γεγονός ότι το αρνητικό νέο στον ΠΑΟΚ, δίνει περισσότερο ενδιαφέρον σε κάποιους:

«Γιατί σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας του ΠΑΟΚ πιάνει αυτό. Ο στόχος και επικοινωνιακά δεν είναι να μη γίνεται κριτική στην ομάδα. Δε συμφωνούμε να έχουν όλη την ίδια άποψη και να αποθεώνουν ένα ποδοσφαιρικό δημιούργημα. Πολλοί παίκτες βελτιώθηκαν θέλοντας να δώσουν απαντήσεις στην κριτική. Το πρόβλημα είναι η κακοπροαίρετη κριτική και το κουτσομπολιό που περνάει σε αυτήν την πόλη. Η μεγάλη μάζα όμως είναι αγνή, είναι μέσα-έξω δίπλα στην ομάδα».

Τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν:

«Είχαμε τρομερή κερκίδα. Εκείνη τη στιγμή αισθανόσουν ότι 2.500 και 11 ή 10 ποδοσφαιριστές έδιναν μία μάχη. Μαζί με την Τουρκία ήταν η καλύτερη κερκίδα των τελευταίων χρόνων».