Skip to main content

Πωλητές λαϊκών αγορών-Κ.Μακεδονία: Ζητούν μείωση ημερήσιου ανταποδοτικού τέλους

Με τίτλο «Κάντο όπως η Αθήνα» η Ομοσπονδία των πωλητών λαϊκών αγορών κατηγορεί τις αρμόδιες αρχές για απραξία σχετικά με το εν λόγω τέλος.

Επίθεση προς τους αρμόδιους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης «Ομόνοια» αναφερόμενη στο ημερήσιο ανταποδοτικό τέλος που υποχρεούνται να καταβάλουν οι πωλητές λαϊκών αγορών.

Με τίτλο «Κάντο όπως η Αθήνα» η Ομοσπονδία αφού επισημαίνει πως το περιφερειακό συμβούλιο Αθηνών αποφάσισε την οριζόντια περικοπή κατά 50% του ημερήσιου ανταποδοτικού τέλους για τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο – Μάιο – Ιούνιο, υπογραμμίζει πως στις λαϊκές αγορές της Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα της Θεσσαλονίκης οι αρμόδιοι «δεν έκαναν απολύτως τίποτε σε εκτελεστικό επίπεδο, με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα πωλητές λαϊκών αγορών που αποδεδειγμένα δεν προσήλθαν στις λαϊκές αγορές να τους ζητείται να καταβάλουν το ημερήσιο ανταποδοτικό τέλος προσέλευσης».

«Αδυνατούμε να αντιληφθούμε τί χρειάζεται επιτέλους, ώστε αυτά που τόσο καιρό ζητάμε, αυτά που βλέπουμε να εφαρμόζονται στην Περιφέρεια Αττικής, να εφαρμοστούν επιτέλους και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» σημειώνει η Ομοσπονδία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εποπτεία, ευθύνη, αρμοδιότητα….
Ωραίες λέξεις.
Όταν όμως αφορούν στις λαϊκές αγορές της Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα της Θεσσαλονίκης γίνονται απλά γράμματα, τοποθετημένα σε μία σειρά.
Φτάσαμε στο σημείο να παρακαλάμε για τα πάντα.
Παρακαλάμε ακόμα και για τα αυτονόητα.
Αλλά μάλλον, άλλες οι διαθέσεις, οι Νόμοι και τα ισχύοντα στη Θεσσαλονίκη και άλλα στην Αθήνα.
Η Περιφέρεια Αττικής με την υπ’αριθμ. 148/2020 (ΦΕΚ 3841/10-10-2020/τ’Β) απόφαση του Περιφερειακού της Συμβουλίου αποφάσισε την οριζόντια περικοπή κατά 50% του ημερήσιου ανταποδοτικού τέλους που καταβάλουν οι πωλητές λαϊκών αγορών που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές της Αττικής για τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο – Μάϊο – Ιούνιο.
Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αφού μας υποσχέθηκαν ότι δεν θα καταβληθεί το ημερήσιο ανταποδοτικό τέλος από όσους δεν προσέρχονταν στις λαϊκές αγορές την περίοδο του lockdown, μετά και τις σχετικές αποφάσεις της Κυβέρνησης, στη συνέχεια δεν έκαναν απολύτως τίποτε σε εκτελεστικό επίπεδο, με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα πωλητές λαϊκών αγορών που αποδεδειγμένα δεν προσήλθαν στις λαϊκές αγορές να τους ζητείται να καταβάλουν το ημερήσιο ανταποδοτικό τέλος προσέλευσης! Δηλαδή, να πληρώσουν για την προσέλευσή τους, όταν δεν επιτρεπόταν να προσέλθουν στις λαϊκές αγορές!
Πραγματικά, στο λεξικό δίπλα από τη λέξη «παραλογισμός» θα έπρεπε να υπάρχουν οι φωτογραφίες όλων των αρμοδίων για αυτήν την παράκρουση.
Αδυνατούμε να αντιληφθούμε τί χρειάζεται επιτέλους, ώστε αυτά που τόσο καιρό ζητάμε, αυτά που βλέπουμε να εφαρμόζονται στην Περιφέρεια Αττικής, να εφαρμοστούν επιτέλους και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Σε τελική ανάλυση, αν δεν μπορείτε να σκεφτείτε, κάντε το όπως στην Αθήνα. Εκείνοι μάλλον ξέρουν καλύτερα από εσάς….