Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020
x

Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ 2 ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΝΝΑΒΗ ΚΑΙ 40 ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ

Συνελήφθησαν τρία άτομα σε ξεχωριστές περιπτώσεις και κατασχέθηκαν 40 δενδρύλλια κάνναβης και περισσότερα από 2 κιλά κάνναβη

Στη σύλληψη τριών ημεδαπών, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, για κατοχή κάνναβης και δενδρύλλια κάνναβης, προχώρησαν χθες σε Πιερία, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική αστυνομικοί της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες το πρωί, σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, για καλλιέργεια κάνναβης.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω καλλιεργούσε σε περιφραγμένο οικόπεδο ιδιοκτησίας του, αλλά και σε παρακείμενο ρέμα, συνολικά 23 δενδρύλλια κάνναβης με ύψος έως 2 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, όπως και ποσότητα φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης συνολικού βάρους 274 γραμμαρίων.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη χθες το πρωί, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας, για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης.

Ειδικότερα σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί στο μπαλκόνι 16 δενδρύλλια κάνναβης με ύψος έως 3 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, όπως και ποσότητα φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης συνολικού βάρους 282 γραμμαρίων.

Στην τρίτη περίπτωση, συνελήφθη χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ένας ημεδαπός άνδρας, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και του εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 2 κιλών και 1 γραμμαρίου, 1 αποξηραμένο δενδρύλλιο κάνναβης και 10 συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους 500 γραμμαρίων, για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ