Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021
x

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ Ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Καμία συγκεκριμένη πρόταση για την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης, λέει η βουλευτής Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Χρειάστηκε να περάσουν 2 μήνες από τον πρωτοφανή αποκλεισμό της Σαμοθράκης και τα προβλήματα που αυτός προκάλεσε στους επαγγελματίες της περιοχής, για να βρει τον χρόνο ο Υπουργός Τουρισμού να επισκεφθεί το νησί και να συνομιλήσει με κατοίκους και επαγγελματίες», διαμήνυσε η Κατερίνα Νοτοπούλου, τομεάρχης τουρισμού και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη σημερινή, 14/10, επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, στη Σαμοθράκη στο πλαίσιο της συγκρότησης του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού.

Η κ. Νοτοπούλου πρόσθεσε, ότι «ούτε τόσο καιρό ούτε και σήμερα όμως ακούσαμε κανένα συγκεκριμένο μέτρο στήριξης των επαγγελματιών και των κατοίκων. Κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης του νησιού, καμία συγκεκριμένη πρόταση για την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης και αόριστες εξαγγελίες για την αναγνώριση των ιαματικών λουτρών».

Σύμφωνα με την ίδια, «καμία αναφορά ή δέσμευση για την χρηματοδότηση των έργων στο λιμάνι ούτε για την επέκτασή του που είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ο κ.Θεοχάρης επιτέλους άκουσε την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας και επισκέφθηκε το νησί όμως δεν παρουσίασε κανένα σχέδιο. Τον καλούμε να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις για την Σαμοθράκη και να καταθέσει στους επαγγελματίες και στους κατοίκους ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης και ανάδειξης της περιοχής».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ