Skip to main content

Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχει θέμα αντικατάστασης του Φ. Κουβέλη

Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον κ. Κουβέλη, απορρίπτοντας το αίτημα να παραιτηθεί από τη θέση αυτή. Το αίτημα είχαν διατυπώσει χθες με αφορμή διαφοροποίησή του στο θέμα εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας κ
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδέχεται ότι υπάρχει θέμα συζήτησης για την αντικατάσταση του Φώτη Κουβέλη από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που ανακοινώθηκε αμέσως μετά τη σημερινή συνεδρίασή της.

Το θέμα ανέκυψε χθες το βράδυ, όταν μέλη της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν την αντικατάσταση του κ. Κουβέλη με αφορμή διαφοροποίησή του στο θέμα εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας και την πολιτική συμμαχιών για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στην ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναφέρεται ότι τα μέλη και οι εκπρόσωποι της ΚΟ εκφράζουν τις συλλογικές της αποφάσεις και χαίρουν της συλλογικής της εμπιστοσύνης στην άσκηση των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων.

«Η στοιχειώδης ευθύνη για τη διαφύλαξη της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ μάς υπαγορεύει την ανάγκη να συνθέτουμε, να συζητάμε στα αρμόδια όργανα τις διαφορετικές απόψεις, συλλογικά να αποφασίζουμε και ενιαία να εφαρμόζουμε τις συλλογικές αποφάσεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στη βάση αυτή, η ΚΟ θα συνεδριάσει από κοινού με τη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για να συζητηθούν όσα θέματα έχουν προκύψει, προστίθεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται η ανάγκη «να διαμορφωθεί ένα νέο συμβόλαιο αλληλεγγύης και συνεννόησης εντός του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, η ΚΟ απευθύνει έκκληση σε όλες τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ «να ανταποκριθούν με ευθύνη σε αυτή την ανάγκη και απαίτηση του κόσμου της αριστεράς» και δηλώνει ότι σκοπεύει προς αυτή την κατεύθυνση να αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες.