Skip to main content

Καβάλα: ΣΔΙΤ ειδικού τύπου για το Εκθεσιακό Κέντρο

Νομαρχία και Επιμελητήριο Καβάλας συμφώνησαν στη σύμπραξή τους με ανάδοχο εταιρία για τη διαχείριση του νέου Εκθεσιακού – Συνεδριακού Κέντρου Ν. Καρβάλης.
Στη Σύμπραξη Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα ειδικού τύπου, με σύσταση εταιρίας μικτής οικονομίας με εταίρους τη Νομαρχία Καβάλας και το Επιμελητήριο Καβάλας αφενός και μιας αναδόχου εταιρίας αφετέρου, κατέληξαν η Νομαρχία και το Επιμελητήριο Καβάλας για την ανάθεση της διαχείρισης του νέου Εκθεσιακού – Συνεδριακού Κέντρου ΑΠΟΣΤ. ΜΑΡΔΥΡΗΣ, στη Νέα Καρβάλη.

Ο σύγχρονος εκθεσιακός και συνεδριακός χώρος, που λειτουργεί εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο, θα ενισχυθεί ουσιαστικά με την ανάθεση της διαχείρισής του σ’ ένα νέο νομικό πρόσωπο, που θα προκύψει μέσω ΣΔΙΤ. Έτσι, το επόμενο βήμα είναι η προκήρυξη διαγωνισμού για την εξεύρεση της αναδόχου εταιρίας που θα συμπράξει με τους δύο φορείς που έως τώρα είχαν την ευθύνη κατασκευής και διαχείρισης του Κέντρου (Νομαρχία και Επιμελητήριο).

Η λύση αυτή εγκρίθηκε τόσο από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Καβάλας πρόσφατα όσο και από το δ.σ. του Επιμελητηρίου Καβάλας προχθές, καθώς κρίθηκε ως η καταλληλότερη, προβλέποντας τη σύσταση εταιρίας με συμμετοχή του Επιμελητηρίου (70%) και της Νομαρχίας (30%).

Οι όροι του διαγωνισμού για τον ανάδοχο θα διαμορφωθούν από τη Νομαρχία Καβάλας, αμέσως μόλις επικαιροποιηθεί η οικονομοτεχνική μελέτη και δημιουργηθεί η ανώνυμη εταιρία που θα διαθέτει το απαιτούμενο μετοχικό κεφάλαιο. Σημειώνεται ότι το Εκθεσιακό – Συνεδριακό Κέντρο (που εμπνεύσθηκε κι άρχισε να υλοποιεί ο αείμνηστος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Απόστολος Μαρδύρης) χρηματοδοτήθηκε 100% από κοινοτικά κονδύλια και οι διαδικασίες διαχείρισής του υπόκεινται σε κανονισμούς της Ε.Ε.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άγγελος Τσατσούλης ενημέρωσε τα μέλη του δ.σ. ότι -μέσω συνεργασίας με εξειδικευμένη στη διοργάνωση εκθέσεων/συνεδρίων εταιρία- προετοιμάστηκε ήδη προγραμματισμός πενταετίας για το Εκθεσιακό Κέντρο, με στόχο την ευρύτερη προβολή του και την καθιέρωση της επωνυμίας του.  Περαιτέρω προγραμματίζονται επαφές με μεγάλες ελληνικές και ξένες εταιρίες, προκειμένου να επιλέγεται το Κέντρο ΑΠΟΣΤ. ΜΑΡΔΥΡΗΣ για φιλοξενία εκθέσεων και συνεδρίων σε τακτική βάση.

Μεταξύ άλλων, προτείνονται η ετήσια διοργάνωση μιας μεγάλης εμπορικής έκθεσης (όπως διοργανώνει ήδη το Επιμελητήριο Καβάλας στα τέλη Σεπτεμβρίου, τα τελευταία χρόνια), η διοργάνωση τεσσάρων κλαδικών εκθέσεων περιφερειακής εμβέλειας κάθε χρόνο, η διοργάνωση συνεδρίων και ημερίδων, η φιλοξενία διαλέξεων κι άλλων εκδηλώσεων τοπικού χαρακτήρα κ.ά., με στόχο να καταστεί το Κέντρο ΑΠΟΣΤ. ΜΑΡΔΥΡΗΣ βιώσιμο και να μπει στο επίκεντρο της επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής της Βόρειας Ελλάδας.