Skip to main content

Κάδους με… ταυτότητα αποκτά το 2019 ο δήμος Θεσσαλονίκης

Με διευθύνσεις και... τηλέφωνα οι οι 3.500 νέοι κάδοι απορριμμάτων που θα τοποθετήσει το 2019 στην πόλη ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Τη διεύθυνση στην οποία βρίσκονται αλλά και τηλεφωνικούς αριθμούς επικοινωνίας θα έχουν οι 3.500 νέοι κάδοι απορριμμάτων, οι οποίοι πρόκειται να τοποθετηθούν από τη νέα χρονιά στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία η οποία θα υλοποιηθεί μετά από πρόταση του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα Καθαριότητας Λάζαρου Ζαχαριάδη.

Το πρόγραμμα είχε εφαρμοστεί πιλοτικά το προηγούμενο διάστημα σε 150 κάδους στην Ε΄ δημοτική κοινότητα, με θετικά αποτελέσματα.

Όπως εξήγησε ο κ. Ζαχαριάδης, στους νέους κάδους, τους οποίους θα προμηθευτεί ο δήμος Θεσσαλονίκης, θα αναγράφονται τα τηλέφωνα επικοινωνίας των Διευθύνσεων Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

«Δεν θα έχουν πλέον δικαιολογία οι δημότες να λένε ότι δεν έβρισκαν τα τηλέφωνα του δήμου κυρίως για τα ογκώδη», σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης, σύμφωνα με τον οποίο έως το τέλος Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι του δήμου είχαν μαζέψει 8.500 τόνους ογκωδών, όταν όλο το 2017 8.000 τόνους.

Παράλληλα, πάνω στους κάδους θα αναγράφεται η διεύθυνση στην οποία τοποθετούνται. Με αυτή την κίνηση ο δήμος στοχεύει να σταματήσει η μετακίνηση των κάδων από δημότες.

Εκτός όμως από την ταυτότητα που θα αποκτήσουν οι κάδοι απορριμμάτων, ο δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά από τη νέα χρονιά στην έκδοση ενός φυλλαδίου με οδηγίες και τηλέφωνα για την Ανακύκλωση και την Καθαριότητα.

Οι νέοι 3.500 κάδοι πρόκειται να τοποθετηθούν στους δρόμους του δήμου Θεσσαλονίκης εντός του Γενάρη, αντικαθιστώντας τους παλιούς και κατεστραμμένους.

Ήδη έχουν καταγραφεί οι περιοχές και τα σημεία που θα τοποθετηθούν οι νέοι κάδοι απορριμμάτων, χωρητικότητας 1.100 λίτρων.

Αρχικά, νέοι κάδοι θα τοποθετηθούν στους δρόμους της Β΄ δημοτικής κοινότητας, στην περιοχή της Ξηροκρήνης όπου καταγράφονται ελλείψεις. Στη συνέχεια. θα γίνει αντικατάσταση των κατεστραμμένων κάδων στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σταδιακά τους επόμενους μήνες θα τοποθετούνται οι νέοι κάδοι απορριμμάτων και στις υπόλοιπες κοινότητες, βάση των αναγκών που έχουν καταγραφεί από τις αρμόδιες διευθύνσεις του δήμου.