Skip to main content

Καφές χωρίς ζάχαρη: Τι δείχνουν οι μελέτες για τα οφέλη του

Σύμφωνα με μελέτες όταν ο καφές δεν περιέχει ζάχαρη μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου. Τα υπόλοιπα οφέλη.

Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες δεν αλλάζουν εύκολα τις συνήθειες τους. Και ο καφές είναι μια από αυτές, αφού η πλειοψηφία συνηθίζει να καταναλώνει έναν με δυο καφέδες ημερησίως. Η συγκεκριμένη συνήθεια μάλιστα, φαίνεται να είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό μας, με την προϋπόθεση ότι η κατανάλωση γίνεται με μέτρο.

Τα βασικά οφέλη του καφέ λίγο πολύ τα γνωρίζουμε όλοι, καθώς η ισορροπημένη κατανάλωσή του βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη, μέχρι και στην προστασία από τις νόσους του ήπατος, του Πάρκινσον και του Αλτσχάιμερ. Ένα ρόφημα καφέ είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ενώ παράλληλα έχει διεγερτική επίδραση, ενισχύοντας τις νοητικές αποδόσεις.

Επιπλέον, ενυδατώνει τον οργανισμό καθώς αποτελείται κατά βάση από νερό και βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις. Φυσικά, οι επιστήμονες προτείνουν την κατανάλωση καφέ με μέτρο, λέγοντας πως μόνο μία έως δύο κούπες την ημέρα είναι ευεργετικές. Σύμφωνα και με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ένας υγιής ενήλικας μπορεί να καταναλώσει μέχρι 400 mg καφεΐνης ημερησίως χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την υγεία του.

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr