Skip to main content

Καύσωνας με 40άρια το Σαββατοκύριακο - Παγκόσμιο ρεκόρ ζέστης

Στην Ελλάδα η απόκλιση από τη μέση τιμή θερμοκρασίας θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς, η μεγαλύτερη που θα καταγραφεί στον πλανήτη τις επόμενες ημέρες

Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται στην Ανατολική Μεσόγειο και στη χώρα μας κατά το 2ο δεκαήμερο του Μαΐου, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η πρόγνωση της κίνησης των αερίων μαζών σε ύψος περίπου 1500 μέτρων έως την επόμενη Δευτέρα. Με κόκκινες αποχρώσεις χρωματίζονται οι θερμές και με γαλάζιες οι ψυχρές αέριες μάζες. Όπως φαίνεται, οι θερμές αέριες μάζες θα παραμείνουν στη χώρα μας έως και τη Δευτέρα 18/05, οπότε και θα αρχίσουν να κινούνται ανατολικά.

Όπως μπορείτε να δείτε στον χάρτη που ακολουθεί, στη χώρα μας η απόκλιση από τη μέση τιμή της θερμοκρασίας θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου και θα είναι η μεγαλύτερη που θα καταγραφεί σε όλο τον πλανήτη τις επόμενες ημέρες. Οι θερμοκρασίες που αναμένονται στη χώρα το προσεχές Σαββατοκύριακο προβλέπεται να φτάσουν κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σταδιακή πτώση αναμένεται από τη Δευτέρα 18/05 και κυρίως της Τρίτη 19/05.