Skip to main content

Καυστικός ο Βαλεργάκης για ΠΑΟΚ: Δωρεά γήπεδο από το Δημόσιο

«Αν ανακαλύψουν αρχαία ευρήματα στην περιοχή τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τον ΠΑΟΚ», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου

Για το κυριακάτικο ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ και την τροπολογία για το νέο γήπεδο του «Δικεφάλου» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων μιλώντας στο ρ/σ «Yellow», ο Νίκος Βαλεργάκης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου:

-Για το γήπεδο του ΠΑΟΚ που παραχωρείται στην ομάδα ενώ είναι χώρος του δημοσίου:

«Ο χώρος της Τούμπας παραχωρήθηκε επί κυβερνήσεως Ε.Ρ.Ε (Εθνική Ριζοσπαστική Ένωσις), στην συνέχεια επί χούντας έπρεπε να πάρουν οπωσδήποτε το κύπελλο. Αυτά που λέμε είναι γεγονότα, τα οποία δεν αμφισβητούνται. Μετά από αυτό έχουμε την επιχορήγηση για τους πυλώνες των φώτων, ύστερα το πρωτάθλημα επί Κουλούρη. Ο μακαρίτης ο Δεδέογλου, τον οποίο θεωρούν ευεργέτη και ήταν ένας καλός παοκτσής είχε ένα οικόπεδο το οποίο ήταν τυφλό. Δεν έχει καμία πρόσβαση σε δρόμο. Όταν κάποτε ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας το είχε προτείνει σε μια τράπεζα για να πάρει δάνειο και να το αφήσει αυτό ως προσημείωση υποθήκης, η τράπεζα δεν το δέχτηκε. Με βάση το ακίνητο του ευεργέτη τους, έγιναν απαλλοτριώσεις. Στη γύρω περιοχή άνοιξαν μεγάλοι δρόμοι, άνοιξαν λεωφόροι και στη συνέχεια έγινε το γήπεδο. Αυτό που γίνεται τώρα με την τροπολογία του κ. Καμμένου είναι η συνέχεια. Το γήπεδο τώρα παραχωρείται στον Α.Σ ΠΑΟΚ. Είναι ουσιαστικά δωρεά του Δημοσίου. Αν ανακαλύψουν αρχαία ευρήματα στην περιοχή τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τον ΠΑΟΚ».

-Για το αν τον θυμώνει όλη αυτή η διαφθορά:

«Θέλω να πιστεύω ότι είμαι ρεαλιστής. Κάναμε τη συμφωνία με την ΕΡΤ με τα 2.000.000. Για εμάς ήταν μια πάρα πολύ καλή εμπορική συμφωνία, διότι η ΕΡΤ κερδίζει. Ξαφνικά από 0% ακροαματικότητα, ξαφνικά πήγε στο 30% όταν παίζει η ομάδα μας. Και αυτοί λένε γιατί δίνει το κράτος λεφτά στον Άρη και σε άλλους έξι. Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Εγώ πάντα ήμουν της άποψης ότι αν μπορώ να πάρω θα το κάνω. Κάποτε επί προεδρίας Λάκη Ιωαννίδη του είπε ο Σαλιαρέλης να του δώσει τον Δημητριάδη και να του δώσει για αντάλλαγμα πέντε παίκτες και αυτός αρνήθηκε. Εμένα με νοιάζει το συμφέρον της ομάδας. Πρέπει να είσαι έξυπνος και να μην μασάς στο ότι δένεσαι στο άρμα κάποιου.

Εγώ φτιάχνω την ομάδα μου και παίζω στο γήπεδο για την ομάδα μου. Αν μπορώ να βγω κερδισμένος και να ωφεληθεί η ομάδα μου θα το κάνω. Τη δεκαετία του ’70 όταν ήμουν 15 χρονών και έχανε ο Άρης και έκλαιγα, ο πατέρας μου με μάλωνε. Αλλά τότε ήταν αλλιώς. Τότε και οι παίκτες μάλωναν μεταξύ τους και έκαναν καζούρα. Τώρα που τα συμβόλαια μέσα έχουν διάφορους όρους σε περίπτωση που ένας παίκτης πάρει κάρτα είναι όλοι κύριοι. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε και δεν υπάρχει φανέλα. Υπάρχει το συμβόλαιο και η νίκη. Εμείς που είμαστε κολλημένοι με την ομάδα και δεν αλλάζουμε θέλουμε το καλύτερο με οποιοδήποτε θεμιτό τρόπο».

-Για το πώς βλέπει το Άρης-ΠΑΟΚ της Κυριακής:

«Ο Άρης θα κερδίσει, δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη απάντηση. Δεν πρέπει να είμαστε κορόιδα. Πήγα στη Λαμία, στα Γιάννενα, σε όλα τα παιχνίδια του Άρη και είναι η πρώτη φορά που φερόμαστε σαν οπαδοί τόσο ώριμα και έξυπνα. Πρέπει να συνεχιστεί αυτό γιατί είναι απίθανο».

-Για το μπάσκετ και αν πιστεύει ότι υπάρχει κάποιος άλλος πίσω από τον Γουλιέλμο:

«Εγώ δεν ξέρω ποιος είναι πίσω και ποιος είναι μπροστά. Ξέρω μόνο αυτό που βλέπω. Βλέπω μια προσπάθεια που γίνεται στο μπάσκετ, είναι κάτι που μας προβληματίζει παρά τις αρχικές εκτιμήσεις ότι θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα. Θεωρώ ότι θα στρώσει και το μπάσκετ γιατί οι παίκτες είναι καλοί. Τώρα για ποιο λόγο δεν αποδίδουν τόσο δεν ξέρω. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να στηρίξουμε την ομάδα και να πηγαίνουμε στα παιχνίδια».