Skip to main content

Και η μείωση των μισθών στο τραπέζι των συζητήσεων

Οι Βρυξέλλες πιέζουν ασφυκτικά προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς η Αθήνα να έχει πολλά περιθώρια αντιδράσεων.
Ακόμα και το ενδεχόμενο της μείωσης των μισθών «παίζει» από σήμερα το μεσημέρι ως πολύ δυνατό ενδεχόμενο να υιοθετηθεί από την ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθεια που θα γίνει για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πίεση που δέχεται από τις Βρυξέλλες προς αυτή την κατεύθυνση είναι πλέον ασφυκτική. Σύμφωνα με ένα σοβαρό ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών θα πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου θα ανακοινώσει το περίγραμμα των αποφάσεων του τη Δευτέρα και την επόμενη μέρα ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου θα αναλάβει να τα εξειδικεύσει. Από την Κυριακή το βράδυ, όμως, τα δεδομένα θα έχουν ξεκαθαρίσει.

Από το Βερολίνο διαμηνύεται ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα δεχθεί άλλες παλλινωδίες», γεγονός που από μόνο του είναι ενδεικτικό της ασφυκτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αν και υπάρχουν ακόμα φωνές μέσα στο ΠΑΣΟΚ που επιμένουν ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα διαθέσιμα κοινωνικά περιθώρια. Γι΄ αυτό και το 48ωρο που ακολουθεί γίνεται ακόμα πιο κρίσιμο.