Skip to main content

Πυρκαγιά στη Μισσιριάν: Κάηκαν 700 τόνοι καπνού έτοιμοι προς εξαγωγή

Άνδρες της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο και πραγματοποιούν αποκάθαρση του χώρου. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην ανατολική πλευρά της αποθήκης.

Ολοσχερώς κάηκε η αποθήκη καπνών Μισσιριάν στην περιοχή του Αμυγδαλεώνα Καβάλας, από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, από τη φωτιά κάηκαν περίπου 700 τόνοι μεταποιημένου καπνού, έτοιμοι προς εξαγωγή, ενώ δεν κινδύνευσε κάποιος εργαζόμενος ή πολίτης.

Η πυρκαγιά, διευκρινίζει η εταιρεία, εκδηλώθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στην ανατολική πλευρά της αποθήκης, όπου βρίσκονται και τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης.

Στις εγκαταστάσεις επιχείρησης αποθήκευσης και επεξεργασίας καπνών παραμένουν ακόμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, 8 οχήματα με 20 άνδρες, οι οποίες προχωρούν σε αποκάθαρση του χώρου.

Η εταιρεία είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις επεξεργασίας καπνών στα Βαλκάνια και αποκλειστικός προμηθευτής μεγάλων βιομηχανιών κατασκευής σιγαρέτων στον κόσμο.



Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν ολονύκτια μάχη με τη φωτιά, προκειμένου να περιορίσουν την επέκτασή της τόσο στις άλλες αποθήκες του συγκροτήματος όσο και στις παρακείμενες κατοικίες.

Εξαιτίας της καταστροφικής πυρκαγιάς υπήρξε διακοπή της ηλεκτροδότησης στην περιοχή, ενώ η φωτιά, λόγω του μεγέθους της, ήταν εμφανής από χιλιόμετρα μακριά.

Σήμερα το πρωί η ατμόσφαιρα της Καβάλας έχει έντονη μυρωδιά καμένου καπνού, ενώ στον χώρο των εγκαταστάσεων μετέβη κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας και της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Φωτογραφίες: kavalapost.gr