Skip to main content

Καϊλή για δημοτικές εκλογές: Θα δω τι θέλει ο κόσμος της Θεσσαλονίκης

Η ευρωβουλευτής τόνισε πως έρχονται τριπλές μάλλον κάλπες και θα πρέπει να λάβει υπ’ όψιν της πολλά δεδομένα πριν πάρει τις αποφάσεις της.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να κατέβει στις εκλογές του Μαΐου ως υποψήφια για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης η Εύα Καϊλή.

Η ευρωβουλευτής σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 δήλωσε πως θα ζυγίσει τα δεδομένα και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει την απόφασή της.

«Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι είναι μεγάλη μου τιμή και θα κοιτάξω να δω τι επιλογές υπάρχουν μπροστά και τι θέλει ο κόσμος της Θεσσαλονίκης και οι Έλληνες στις μάχες που έρχονται. Γιατί έρχονται τριπλές μάλλον κάλπες και θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας πολλά δεδομένα», δήλωσε και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα FM».

Για την επικοινωνία που έχει με τη Φώφη Γεννηματά συμπλήρωσε: «Στη συζήτησή μας είναι όλα ανοιχτά. Και τα συζητάμε. Και είναι και τιμή μου, γιατί περιμένουν να δουν τι είναι σημαντικό και για μένα, γιατί είναι μια προσωπική απόφαση».

Παρά την αντίθετη απόφαση της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, πάντως, η κ. Καϊλή δήλωσε ξεκάθαρα πως επιθυμία της παραμένει να είναι ξανά υποψήφια για την Ευρωβουλή, καθώς, όπως είπε, «έχει ξεκινήσει ένα πολύ μεγάλο έργο, ανοίγοντας επενδυτικά εργαλεία και για την Ελλάδα και φυσικά για τη Θεσσαλονίκη, προγράμματα που τα επόμενα εφτά χρόνια μπορούν να διασφαλίσουν τεράστια κονδύλια».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Μπουτάρη σημείωσε ότι θα βάλει και αυτές τις εξελίξεις στη σκέψη της πριν λάβει την τελική της απόφαση.

Όσο για τις βουλευτικές εκλογές, δήλωσε: «Νομίζω ότι αυτή είναι η τελευταία μου επιλογή. Όπως γνωρίζετε, μου έχουν πάρει την έδρα αρκετοί πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ για να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Έχω ξεκινήσει ένα συγκεκριμένο έργο στην Ευρωβουλή. Δεν είμαι διατεθειμένη να θεωρώ ότι είμαι αναντικατάστατη και να με πιέσει κάποιος να μπω σε ένα ψηφοδέλτιο για άλλους λόγους. Η πολιτική δεν είναι για πάντα. Μπορώ να πάω και στο σπίτι μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τον Γιάννη Μπουτάρη, σημείωσε πως ήταν αναπάντεχη η απόφαση απόσυρσής του και πρόσθεσε: «πραγματικά πίστευα ότι θα συνέχιζε και είχαμε πολύ καλή συνεργασία. Ξέρω ότι έκανε πολύ μεγάλο έργο στην πόλη. Άκουσα και τα κολακευτικά του λόγια, ήταν μεγάλη τιμή για μένα να αναφερθεί με αυτό τον τρόπο».