Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΚΑΪΤΕΖΙΔΗΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ

«Τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας», λέει ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη

Ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης ενημερώθηκε σήμερα  προσωπικά από τον αρμόδιο υφυπουργό  εσωτερικών και πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά καθώς και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα για τα 36 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε ιδιωτικό οίκο ευγηρίας στην περιοχή του Ασβεστοχωρίου, τον οποίο σήμερα επισκέφθηκε κλιμάκιο ειδικών με επικεφαλής τον καθηγητή Γιώργο Τσιόδρα.

Ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιες κρατικές αρχές  ολοκλήρωσαν την ιχνηλάτηση των επαφών  για την άμεση λήψη μέτρων αποφυγής τυχόν διασποράς.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται  ο δήμος με τις υπηρεσίες του, έτοιμος να συνδράμει σε ό,τι του ζητηθεί, με τον ίδιο τον δήμαρχο να συντονίζει από το γραφείο του τις απαιτούμενες  ενέργειες  πάντοτε σε συνεχή επικοινωνία με τους κυρίους Χαρδαλιά και Αρκουμανέα.

«Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Από την επίσημη ενημέρωση προκύπτει ότι τα κρούσματα εκδηλώθηκαν όλα στον οίκο ευγηρίας που ήδη μπήκε σε καραντίνα 7 ημερών. Δεν προκύπτει από πουθενά διασπορά του ιού στο Ασβεστοχώρι και  την γύρω περιοχή.

Παραταύτα συνεχίζουμε να τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας, ιδίως όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Όλοι μας θα πρέπει να επιδείξουμε την υπευθυνότητα και την πειθαρχία που επιδείξαμε  όλο το προηγούμενο διάστημα  έτσι  ώστε να μην επιτρέψουμε στον κορωνοϊό να επιστρέψει δριμύτερος στην καθημερινότητά μας.  Να μην πάνε χαμένα όσα με θυσίες πετύχαμε. Να βγούμε και πάλι νικητές. Ο δήμος θα συνεχίσει να σας ενημερώνει υπεύθυνα μετά από επικοινωνία με τους αρμόδιους, εφόσον προκύπτει οποιαδήποτε σημαντική εξέλιξη», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ