Skip to main content

Καϊτεζίδης: Δεν θα αποφασίσω βάσει του τι θα κάνει ο Μπουτάρης

Τιμητική η πρόταση της ΝΔ για τον δήμο Θεσσαλονίκης, θα απαντήσω εντός των επόμενων ημερών, είπε ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη

Σε λίγες ημέρες θα απαντήσει οριστικά στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την υποψηφιότητά του για τον δήμο Θεσσαλονίκης ο νυν δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Όπως δήλωσε ο κ. Καϊτεζίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus 103,6, «ζήτησα μία μικρή προθεσμία σε μια τιμητική πρόταση, που πρέπει να έχει όμως δύο βασικά χαρακτηριστικά: ενότητα και αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά. Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν ότι δεν είμαι από τους ανθρώπους θα διχάσουν τους συμπολίτες του ή θα εγκλωβιστούν σε κομματικές λογικές ή σε πολιτικά παιχνίδια».

«Έχω συγκεκριμένη λογική και πρόταση, που μπορώ να συνδιαμορφώσω με τους συνεργάτες μου και κυρίως με την κοινωνία. Εφόσον αυτό βρίσκει απήχηση σε ένα μεγάλο κόμμα, όπως είναι η Νέα Δημοκρατία, αυτό πάνω από όλα ως άνθρωπο, αλλά και ως αυτοδιοικητικό, με ικανοποιεί. Το επόμενο διάσημα θα επιδιώξω συναντήσεις και με άλλους πολιτικούς αρχηγούς και με προσωπικότητες της πόλης ώστε να έχω στήριξη της προσπάθειας», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Δεν επηρεάζει την απόφαση ο Μπουτάρης»

Ο κ. Καϊτετζίδης διευκρίνισε ότι δεν θα επηρεάσει την τελική του απόφαση, το αν θα κατέβει ή όχι υποψήφιος και πάλι ο Γιάννης Μπουτάρης, τονίζοντας ότι η πρότασή του είναι αυτόνομη. «Άλλωστε», όπως είπε, «ο νέος νόμος για την αυτοδιοίκηση με την απλή αναλογική, επιβάλλει τις συνθέσεις. Δεν υπάρχει παντοδυναμία, άρα θα πρέπει να συνθέσουμε προτάσεις. Θα μιλήσω και με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και με όλους όσοι έχουν εκδηλώσει πρόθεση να διεκδικήσουν τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Δεν θα διαχωρίσω κανέναν. Από εκεί και πέρα, καθένας έχει τη διαδρομή του και κρίνεται για αυτήν».

Κληθείς τέλος να «βαθμολογήσει» το έργο Μπουτάρη στον δήμο, ο κ. Καϊτετζίδης απάντησε διπλωματικά. «Δεν μπορώ να βαθμολογήσω το έργο του Γιάννη Μπουτάρη, μας βαθμολογούν όλους οι πολίτες, αυτοί είναι οι κριτές», είπε χαρακτηριστικά.