Skip to main content

Καϊτεζίδης για πτώση ψευδοροφής: Υπήρξε κακοτεχνία-Θα ζητηθούν και ποινικές ευθύνες (vid)

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Βούλα Χούτου, τη δασκάλα η οποία είχε δυο στοιχεία, την παρατηρητικότητα και την ταχύτητα να εκκενώσει την αίθουσα»

Συγκλονισμένος από το απίστευτο περιστατικό που καταγράφηκε στο 4ο δημοτικό σχολείο Πυλαίας με την πτώση της οροφής σε αίθουσα διδασκαλίας δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος επανέλαβε ότι θα ζητηθούν και αστικές αλλά και ποινικές ευθύνες στους υπεύθυνους.

Ο δήμαρχος, ο οποίος γύρισε εσπευσμένα από την Αθήνα και πραγματοποίησε αυτοψία στο σχολείο, δήλωσε ότι προφανώς υπήρξε κακοτεχνία κατά τις εργασίες συντήρησης και ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου, που έγιναν πριν από μόλις λίγους μήνες. «Όλα αυτά θα τα δει η δικαιοσύνη, γιατί εμείς όλο το πόρισμα των τεχνικών εκθέσεων, της πραγματογνωμοσύνης που διενεργήσαμε σε συνεργασία και με την Κτιριακή Υπηρεσία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε το επόμενο διάστημα, θα το διαβιβάσουμε στην εισαγγελία. Είμαστε συγκλονισμένοι γι' αυτό που έγινε και το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί και ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Βούλα Χούτου, τη δασκάλα η οποία είχε δυο στοιχεία, την παρατηρητικότητα και την ταχύτητα να εκκενώσει την αίθουσα γιατί σήμερα θα μιλήσουμε για ένα δράμα πραγματικό", είπε.



Ο δήμαρχος επισήμανε ότι είναι ένα σχολείο ιδιωτικό, που μισθώθηκε από την πρώην νομαρχία Θεσσαλονίκης και εξυπηρετεί τις ανάγκες του σχολείου. "Κατόπιν δικών μας ενεργειών πιέστηκαν οι ιδιοκτήτες του να εκτελέσουν εργασίες μόνωσης και ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου. Οι εργασίες έγιναν με ιδιώτη μηχανικό, πληρώθηκαν από τους ιδιοκτήτες και παραδόθηκαν στον δήμο. Διαπιστώθηκε σήμερα μετά το ατύχημα ότι υπήρχε κακοτεχνία στην κατασκευή και τοποθέτηση της γυψοσανιδας των ορόφων και αυτός ο λόγος φαίνεται πως είναι που προκάλεσε το ατύχημα. Εμάς μας παραδόθηκε έτοιμο με την υπογραφή και την εγγύηση ενός μηχανικού ιδιώτη", είπε και πρόσθεσε πως ο μηχανικός βρέθηκε κι αυτός στη σχολική μονάδα και παραδέχθηκε ότι κατά πάσα πιαθανότητα υπήρξε λάθος στη μελέτη. «Ελπίζουμε η δικαιοσύνη να αποδώσει ευθύνες σε όποιον αναλογεί», τόνισε.

Με εντολή δημάρχου το σχολείο θα παραμείνει κλειστό για όσο καιρό χρειαστεί μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, η αποξήλωση και ο καθαρισμός του κτηρίου. Όπως ανέφερε ο κ. Καϊτεζίδης, στα μέσα της εβδομάδας καλώς εχόντων των πραγμάτων το σχολείο θα ξαναδοθεί σε χρήση και μέχρι τότε τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση.