Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021
x

ΚΑΪΤΕΖΙΔΗΣ: ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΝΑ ΔΗΜΟ

Έλλειψη ενημέρωσης από πλευράς της κρατικής μηχανής προς τους δήμους επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη.

Το γεγονός ότι η αυτοδιοίκηση δε συμμετέχει σε κανένα καθοριστικό όργανο για τη λήψη αποφάσεων σε σχέση με την πανδημία επισήμανε  ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη & Πρόεδρος ΠΕΔ-ΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σήμερα στην Βεργίνα Τηλεόραση, «αυτό που θέσαμε μετ’ επιτάσεως στον κ. Χαρδαλιά, μαζί με τον Λάζαρο Κυρίζογλου και τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, είναι η έλλειψη ενημέρωσής μας. Παρακαλούσαμε και παρακαλούμε να μας ενημερώσουν για τα κρούσματα, τα περιστατικά που υπάρχουν στους δήμους μας» ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι εάν γνώριζαν τα στοιχεία που έχει η πολιτική προστασία στην ευχέρειά της-πρόκειται όπως είπε, για αξιοζήλευτο αρχείο των περιστατικών ανά δήμο και ομαδοποίησης των περιστατικών ανά περιοχή, τότε οι δήμαρχοι θα μπορούσαν να παρέμβουν με στοχευμένες δράσεις (π.χ. αυστηροποίηση ελέγχων σε γειτονιές, καθαριότητα κ.λ.π.)

Ο κ. Καϊτεζίδης αποκάλυψε επίσης ότι τελευταία φορά που ζητήθηκε η άποψη των αυτοδιοικητικών ήταν στην κρίσιμη σύσκεψη στις 22 Οκτωβρίου όπου εκεί ομόφωνα εισηγήθηκαν «να προχωρήσουμε άμεσα σε LockDown, να απαγορευτεί η μετακίνηση των πολιτών το τριήμερο και να μη γίνουν εκδηλώσεις. Ίσως να μην ερχόταν και η ΠτΔ» «Δεν εισακούστηκαν οι εισηγήσεις μας» δήλωσε ο κ. Καϊτεζίδης
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ