Skip to main content

Γλύτωσε τα χειρότερα ο Άρης με ΠΑΣ, πρώτη απώλεια στο ντεμπούτο του Μάντζιου

Ο Άρης ήρθε ισόπαλος 2-2 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Κλεάνθης Βικελίδης, μετά από ένα ιδιαίτερα κακό πρώτο ημίχρονο που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2.

Στο πλάσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League 1 Interwetten, ο Άρης ήρθε ισόπαλος με 2-2 απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ιδιαίτερα κακό πρώτο ημίχρονο για τους κιτρινόμαυρους, που είχαν βελτιώση στο δεύτερο και ανέτρεψαν το εις βάρος τους 0-2 του πρώτου μέρους.

Ο Άκης Μάντζιος στο πρώτο του αγώνα στον πάγκο του Άρη επέλεξε το δοκιμασμένο  4-2-3-1. Στο τέρμα ο Κουέστα, δεξιά ο Ρόουζ, αριστερά ο Γκάνεα και στόπερ οι Ντάτκοβιτς-Δεληζήσης. Στα χαφ οι Ματίγια και Σάσα, με τον Λόπεθ να είναι στην αιχμή της επίθεσης και πίσω του, τους Φετφατζίδη, Γκάμα και Μπερτόγλιο.

Ο Γιαννίκης για τον ΠΑΣ Γιάννινα χρησιμοποίσε το σύστημα 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Χουτεσιώτης, στόπερ οι Παντελάκης-Εραμούσπε. Δεξί μπακ ο Σάλιακας, αριστερά ο Πίρσμαν. Στα χαφ ο Σιόντης με τον Καρτάλη. Νάουμετς πίσω από τον Λέο, δεξιά ο Κριζμάν, αριστερά ο Παμλίδης.

Η πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα ήταν για τους κιτρινόμαυρους στο 10΄ με ένα σουτ του Μπερτόγλιο που απέκρουσε με δυσκολία ο Χουτεσιώτης, ο ΠΑΣ όμως ήταν αυτός που έβαζε την μπάλα στο... πλεκτό στο πρώτο ημίχρονο.

Μόλις στο 15΄ο Νάουμετς με δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1, μη μπορώντας ο Κουέστα να αποσοβήσει τον κίνδυνο.

Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει αμέσως, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες με τον Φετφατζίδη στο 19΄ και τον Ματίγια στο 20΄, με το σουτ του πρώτου να αποκρούεται από τον τερματοφύλακα της ομάδας των Ιωαννίνων και του δεύτερου να βγαίνει ελάχιστα άουτ.

Πριν προλάβουν όμως οι κιτρινόμαυροι να απαντήσουν, ήρθε το δεύτερο γκολ του ΠΑΣ. Ο Παντελάκης εκμεταλλεύτηκε κακή έξοδο του Χούλιαν Κουέστα σε κόρνερ και έγραψε το 0-2 με προβολή από το δεύτερο δοκάρι στο 22΄΄.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, ο Άρης συνέχισε να πιέζει, χωρίς όμως να καταφέρνει να κάνει κάτι σημαντικό και τον ΠΑΣ να κρατά σφιχτά την άμυνα του.

Δεύτερο ημίχρονο

Ο Άκης Μάντζιος επέλεξε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου να κάνει την πρώτη του αλλαγή της ομάδας του. Ο Ντάτκοβιτς πέρασε εκτός και ο Τζέγκο μπήκε στη θέση του.

Από το πρώτο λεπτό της επανάληψης οι κιτρινόμαυροι έδειξαν τα... δόντια τους και προσπάθησαν να επανέρθουν στον αγώνα. Στο 49΄ το κατάφεραν, με τον Φετφατζίδη που πλάσε εξαιρετικά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη, μειώνοντας σε 1-2.

Ο Άρης συνέχισε να πιέζει και ο ΠΑΣ να αμύνεται, προσπαθώντας ο δεύτερος να κρατήσει τα κεκτημένα του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 66΄ στη θέση του Σάσα πέρασε ο Μαντσίνι, με τον Έλληνα τεχνικό του Άρη να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ματίγια έφερε τον αγώνα στα ίσα, σκοράροντας με τρομέρη εκτέλεση φάουλ, γράφοντας το 2-2.

Στο 77΄ο Μάνος μπήκε στη θέση του Μπερτόγλιο ενώ στο 86΄ο Γκάμα έπιασε σουτ στην κίνηση έξω από την μεγάλη περιοχή με την μπάλα να κοντράρει και να βγαίνει κόρνερ.

Με τον Άρη να μην καταφέρνει να κάνει την ολική ανατροπή και να πληρώνει το πρώτο -κακό- ημίχρονο, τελείωσε ο αγώνας. Ο ΠΑΣ στον πρώτο του αγώνα από την επιστροφή του στην μεγάλη κατηγορία πήρε την ισοπαλία στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Ροζ, Ντάτκοβιτς (46΄Τζέγκο), Δεληζήσης, Γκάνεα, Σάσα (66΄Μαντσίνι), Ματίγια, Γκάμα, Μπερτόγλιο (77΄Μάνος), Φετφατζίδης, Λόπεθ

ΠΑΣ Γιάννινα (Α. Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Παντελάκης, Νάουμετς (46΄Κάστρο), Σιόντης, Παμλίδης (87΄Λιάσος), Καρτάλης (64΄Ντομίνγκεζ), Κριζμάν, Λέο (56΄Λώλης)

Διαιτητές: Ευαγγέλου (Μαυρουδής, Παπαδάκης, 4ος Γρατσάνης, VAR: Κουμπαράκης, Καρσιώτης)