Skip to main content

Κακοδιαχείριση στο δήμο καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

«Κόρακας, κοράκου μάτι δεν βγάζει», σημείωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης αφήνοντας να εννοηθεί ότι η διοίκηση Μπουτάρη καλύπτει τον Β.Παπαγεωργόπουλο.

του Δημήτρη Τσάκωνα

tsakonas@voria.gr

 

Βολές κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη, εξαπέλυσαν οι εργαζόμενοι του δήμου καταλογίζοντας του «λασπολογία» και προσπάθεια απαξίωσης των δημοτικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης, Ηλία Μανουσαρίδη, ο δήμαρχος κάνει λόγο για «υπεράριθμους», «υποαπασχολούμενους» και «τεμπέληδες» όταν υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης αποσπάστηκαν σε γραφείο πολιτευτή και συνεχίζουν να πληρώνονται από το δήμο.

«Κόρακας, κοράκου μάτι δεν βγάζει», τόνισε ο κ. Μανουσαρίδης σε συνέντευξη Τύπου, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι η διοίκηση Μπουτάρη καλύπτει τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων μίλησε για κακοδιαχείριση στο ίδρυμα Άγιος Στυλιανός, όπου μέλος του δσ ήταν και η σύζυγος του πρώην δημάρχου. Παράλληλα, υπογράμμισε το γεγονός ότι μόνο για τηλέφωνα έδωσαν 8.000 ευρώ.

«Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία ευθύνη για την κακοδιαχείριση. Ευθύνη έχουν μόνο τα μέλη της διοίκησης» είπε ο κ Μανουσαρίδης.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, ο κ. Μπουτάρης διαχειρίζεται με επιχειρηματικό τρόπο το δήμο, ενώ συμφώνησε ότι πρέπει να γίνει οργάνωση του προσωπικού.

«Δεν έχουμε αντίρρηση στην οργάνωση των υπηρεσιών του δήμου. Πρόταση μας είναι να πηγαίνουν όλοι οι εργαζόμενοι κυκλικά στις θέσεις. Κάνεις μας δεν αγόρασε την θέση του», δήλωσε ο κ. Μανουσαρίδης.

Σχετικά με το θέμα των συμβασιούχων του δήμου, ο πρόεδρος των εργαζομένων ανέφερε ότι η διοίκηση Μπουτάρη έχει μπλοκάρει τις προσλήψεις προσωπικού, ενώ στο δήμο από τους 900 εργαζόμενους που προσλήφθηκαν πρόσφατα μόνο οι 200 έχουν αρχίσει να εργάζονται.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ανακύκλωσης και αποκομιδής των σκουπιδιών, τόνισε ότι η αποκομιδή ενός ενός τόνου απορριμμάτων από ένα συνεργείο τριών ατόμων κοστίζει 53 ευρώ και όχι 280 ευρώ, όπως υποστηρίζει ο κ. Μπουτάρης.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι με τη σύμβαση που υπέγραψε ο δήμος με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε δεσμεύεται για έξι χρόνια.

«Άλλοι δήμοι που προχώρησαν σε ανάλογη συνεργασία με την Ε.Ε.Α.Α Α.Ε προσπαθούν τώρα να την «σπάσουν»» συνέχισε ο κ. Μανουσαρίδης.

Επιπλέον, αναρωτήθηκε για ποιο λόγο παραμένουν τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα, ενώ πλέον το πρόβλημα με την αποκομιδή των σκουπιδιών έχει επιλυθεί.

«Η ανακύκλωση περνάει σε ιδιώτη και είναι η αρχή της ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής των σκουπιδιών της πόλης. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 120%», είπε και πρόσθεσε ότι «η διοίκηση του δήμου απαξιώνει τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους του δήμου με σκοπό την ιδιωτικοποίηση όσων τομέων μπορεί».

Σύμφωνα με τον κ. Μανουσαρίδη μετά το Πάσχα ο Σύλλογος θα κινητοποιηθεί ενάντια σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του δήμου.