Skip to main content

Κακοκαιρία Διομήδης: Προβλήματα σε Φάρσαλα και Τρίκαλα - Εκκενώθηκε οικισμός (vid)

Ο Ληθαίος ποταμός υπερχείλισε μέσα στην πόλη των Τρικάλων, στο ύψος των Κουτσομυλίων, κάλυψε τις όχθες και απείλησε τον παρακείμενο δρόμο.

Συνεχίζονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία «Διομήδης» σε περιοχές της Θεσσαλίας.

Διαβάστε: Κακοκαιρία «Διομήδης»: Κινδύνεψαν να πνιγούν τέσσερα κουτάβια στα Φάρσαλα (φωτο+vid)

Στα Τρίκαλα, σύμφωνα με το trikalavoice.gr, ο Ληθαίος ποταμός υπερχείλισε μέσα στην πόλη, στο ύψος των Κουτσομυλίων, κάλυψε τις όχθες και απείλησε τον παρακείμενο δρόμο.

Σε αυτό το πλαίσιο, βρίσκεται σε επιφυλακή ο μηχανισμός τόσο του δήμου Τρικκαίων, όσο και της Π.Ε. Τρικάλων.

Πολυμέτωπη μάχη με την κακοκαιρία «Διομήδης» δίνει τις τελευταίες ώρες και ο δήμος Φαρσάλων ο οποίος πλήττεται από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Συνολικά πάνω από 15 μηχανήματα του δήμου αλλά και ιδιωτών επιχειρούν σε πλήθος σημείων όπου παρουσιάστηκαν προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση. Παράλληλα, νωρίς το μεσημέρι εκκενώθηκε προληπτικά η Υπέρεια Φαρσάλων με εντολή του διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Θεσσαλίας κ. Ευάγγελου Φαλάρα, λόγω του Ενιπέα ποταμού.

 



Σύμφωνα με το i_farsala, επιχειρήσεις λαμβάνουν χώρα και στα χωριά Χαλκιάδες, Ζωοδόχο Πηγή, Βαμβακού, Ρευματιά, Ευϋδριο, Σταυρός, Πολυνέρι κι Ανωχώρι.

Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού 4 σκυλιών στην κοινότητα Κατωχωρίου από την πυροσβεστική με την συνδρομή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού που ήταν παρών εκείνη την στιγμή στην διάσωση.

Επίσης μηχανήματα επιχειρούν στους οδικούς άξονες Βόλου και Λάρισας (από το ύψος των Χαλκιάδων μέχρι και τη διασταύρωση για Βαμβακού) καθώς και τρία μηχανήματα ανατολικά και δυτικά της πόλης των Φαρσάλων. Η πολιτική προστασία του δήμου Φαρσάλων συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις μέχρι την εκτόνωση των καιρικών φαινομένων.

Χιόνια στα ορεινά της Λάρισας

Χιονισμένο τοπίο αντικρίζουν από τα ξημερώματα οι κάτοικοι ορεινών περιοχών της Λάρισας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στο Λιβάδι Ελασσόνας, με την «Πρωινή Εφημερίδα Λιβαδίου» να έχει αναρτήσει τα παρακάτω φωτογραφικά στιγμιότυπα.