Skip to main content

Κακοκαιρία: Η κατάσταση στον δήμο Θέρμης - Πού χιόνισε, πού διακόπηκε το ρεύμα

Επί ποδός τα συνεργεία του δήμου για να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί - Προβλήματα ηλεκτροδότησης σε οικισμούς - Πού θα βρείτε χύμα αλάτι.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου ξεκίνησε εκ νέου η χιονόπτωση, αρχικά στις ορεινές περιοχές του δήμου Θέρμης και στη συνέχεια και στα πεδινά. Από την πρώτη στιγμή τα συνεργεία του δήμου, της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και εθελοντές, υπό τον συντονισμό του δημάρχου Θόδωρου Παπαδόπουλου και των αρμόδιων αντιδημάρχων Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνου Κουγιουμτζίδη και Συντήρησης και Αυτεπιστασίας Βασίλη Μουστάκα, βρίσκονται διαρκώς στους δρόμους προκειμένου να τους κρατήσουν ανοιχτούς. Έως και αυτήν την ώρα το βασικό δημοτικό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Η χιονόπτωση είναι πυκνότερη στους ορεινούς οικισμούς Λιβαδίου, Αγίου Αντωνίου και Μονοπηγάδου, καθώς και στους οικισμούς Τριλόφου και Πλαγιαρίου. Aπό το πρωί στους οικισμούς Τριλόφου και Πλαγιαρίου σημειώθηκε διακοπή στην ηλεκτροδότηση, στην πορεία αποκαταστάθηκε αλλά στη συνέχεια η ηλεκτροδότηση διακόπηκε ξανά στην κοινότητα Πλαγιαρίου. Κάποια μικροπροβλήματα παρουσιάστηκαν και σε τμήμα του Ν. Ρυσίου. Οι βλάβες σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, οφείλονταν στις καιρικές συνθήκες.

Στο δημοτικό οδικό δίκτυο του δήμου Θέρμης επιχειρούν από τα ξημερώματα επτά μηχανήματα (4 JCB, 2 εκχιονιστικά, 2 τροχήλατες αλατιέρες και ένα τρακτέρ), τα οποία καθαρίζουν το οδικό δίκτυο και ρίχνουν αλάτι όπου είναι απαραίτητο.

Χύμα αλάτι θα μπορούν να προμηθεύονται οι πολίτες, εφόσον υπάρχει ανάγκη, από τον Τρίλοφο, μπροστά από το κτήριο της Κοινότητας, από το εργοτάξιο Θέρμης και το εργοτάξιο των Βασιλικών. Παράλληλα υπάρχει συσκευασμένο αλάτι σε όλες τις Κοινότητες από όπου μπορούν να το προμηθεύονται οι πολίτες κατόπιν συνεννόησης με τους προέδρους των Κοινοτήτων.

Επίσης το Επιχειρησιακό Κέντρο για κάθε έκτακτη ανάγκη παραμένει στη διάθεση των πολιτών με την τηλεφωνική γραμμή 2310.467110, ενώ οι πολίτες έχουν στη διάθεσή τους δύο επιπλέον τηλεφωνικές γραμμές, το 2310.466339 και το πενταψήφιο νούμερο 15114 όπου θα μπορούν να επικοινωνούν από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Τέλος, με απόφαση του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου λειτουργούν από τις 6 σήμερα το πρωί   δυο ακόμη Επιχειρησιακά Κέντρα στην Κοινότητα Βασιλικών και την Κοινότητα Τριλόφου όπου μπορούν να επικοινωνούν οι πολίτες για κάθε έκτακτη ανάγκη, τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: Κοινότητα Βασιλικών: 2396330023 και 2396330034 και  στην Κοινότητα Τριλόφου: 2392330212 και 2392330210. Για όσο διάστημα διαρκέσουν οι χιονοπτώσεις θα μπορούν να απευθύνονται και στις κατά τόπους Κοινότητες και τα τηλέφωνα που θα βρίσκονται αναρτημένα στην είσοδό τους.