Skip to main content

Κακοκαιρία Μπάλλος: Μέγιστη ετοιμότητα Ενόπλων Δυνάμεων -Συγκάλεσε σύσκεψη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συγκάλεσε σύσκεψη με τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων ενόψει της κακοκαιρίας

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη με τη συμμετοχή των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες για την τήρηση σε μέγιστη ετοιμότητα προσωπικού και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων για την συνδρομή -σε όση έκταση απαιτηθεί- στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, προς αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων από την κακοκαιρία «Μπάλλος».

Με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και έγκριση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για την αντιμετώπιση της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού με πιθανή εκδήλωση ακραίων φαινομένων τηρούνται σε επιφυλακή τα προβλεπόμενα από το σχέδιο «Ξενοκράτης» τμήματα και μέσα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επιπλέον, από σήμερα, όλα τα τμήματα «Δευκαλίων» στην περιοχή ευθύνης της 1ης Στρατιάς και της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), μετέπεσαν σε ετοιμότητα επέμβασης στο μισό του προβλεπόμενου χρόνου.

Παράλληλα, τηρούνται σε ετοιμότητα ιπτάμενα μέσα για την ανάληψη αποστολών επιτήρησης καθώς και έρευνας και διάσωσης εφόσον απαιτηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, αργά το απόγευμα, είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά κατά την οποία έγινε ενημέρωση επί των νέων μετεωρολογικών δεδομένων.