Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021
x

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ «ΜΠΑΛΛΟΣ»: ΣΕ ΙΘΑΚΗ ΚΑΙ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΥΨΗ ΒΡΟΧΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

O μεγαλύτερος όγκος νερού από την κακοκαιρία «Μπάλλος» έπεσε στην Ιθάκη (460 χιλιοστά) και ακολούθησε η Ι.Μ. Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος (297 χιλιοστά)

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που προκάλεσε στη χώρα η κακοκαιρία «Μπάλλος» είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πάρα πολλών προβλημάτων. Υπερχειλίσεις χειμάρρων, πλημμυρισμένοι δρόμοι, σπίτια και επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές ήταν τα κυριότερα από αυτά.

Στην Εύβοια ένας κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του ενώ στην Αττική πλημμύρησαν δρόμοι και απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στον Κηφισό την νύχτα της Πέμπτης 14/10 προς Παρασκευή 15/10.

Το δίκτυο αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψε μεγάλα ύψη βροχής από την Πέμπτη 14/10 έως και το πρωί του Σαββάτου 16/10. Όπως προκύπτει από τις καταγραφές ο μεγαλύτερος όγκος νερού έπεσε στην Ιθάκη (460 χιλιοστά) και ακολούθησαν η Ι.Μ. Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος (297 χιλιοστά) και το Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας (262 χιλιοστά). Μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν και στην Αθήνα όπου ο σταθμός των Πατησίων κατέγραψε 182 χιλιοστά βροχής.

Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η κατανομή της βροχόπτωσης στη χώρα από την Πέμπτη 14/10 έως το μεσημέρι του Σαββάτου 16/10 και παρουσιάζονται συνοπτικά τα κυριότερα προβλήματα που καταγράφηκαν.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ