Skip to main content

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Νεκρός ένας 50χρονος στο Ηράκλειο - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου παρασύρθηκε όχημα, νεκρός ο οδηγός, αναζητείται μια γυναίκα - Ποτάμια οι δρόμοι, καταστροφές σε καταστήματα και σπίτια

Τραγωδία στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου στην Κρήτη, με έναν άνδρα να χάνει τη ζωή του και άλλη μια γυναίκα που ήταν μαζί του να αγνοείται, λόγω της κακοκαιρίας που χτύπησε την περιοχή νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου.

Παράλληλα, στην παραλιακή περιοχή της Λυγαριάς, δυτικά του Ηρακλείου, οι αρχές προχώρησαν στη διάσωση μιας γυναίκας, που βρισκοταν σε κίνδυνο μέσα στο ΙΧ της και είναι καλά στην υγεία της. Στην ίδια περιοχή, υπάρχουν άλλα 9 οχήματα που έχουν παρασυρθεί, με τις διασωστικές δυνάμεις να εξετάζουν αν υπάρχουν κι άλλα άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο. Το μέτωπο τώρα κατευθύνθηκε ανατολικά, προς τη Σητεία, όπου, με βάση την Πυροσβεστική, έχουν παρασυρθεί και εκεί οχήματα.



Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες του Creta24, το τραγικό συμβάν με τον νεκρό 50χρονο σημειώθηκε στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε πως ο οδηγός εντοπίστηκε μέσα στο όχημα και είναι νεκρός ενώ κατά πληροφορίες, μια γυναίκα που τον συνόδευε, αγνοείται και αναζητείται.



Ο πρόεδρος της κοινότητας Αγίας Πελαγίας στο Ηράκλειο της Κρήτης, Γιώργος Πεδιώτης μίλησε στο protothema.gr, λέγοντας: «Ο άτυχος 50χρονος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που είχαν μέσα φέρτα υλικά και εγκλωβίστηκε μέσα στο αμάξι του με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Μέσα στο αμάξι υπήρχε και μια γυναίκα, την οποία την ψάχνουμε. Είμαι στο σημείο μαζί με το γιο της και την πυροσβεστική και την ψάχνουμε. Είναι δύσκολη η κατάσταση αυτή την ώρα. Δεν πρόλαβαν οι άνθρωποι να αντιδράσουν, είναι μεγάλες οι καταστροφές».

Με βάση τις αναφορές από τοπικά μέσα, το αυτοκίνητο σφήνωσε στο κανάλι του αντιπλημμυρικού έργου, που πραγματοποίησε ο δήμος Μαλεβιζίου. Στην επιχείρηση εντοπισμού της αγνοούμενης συμμετέχουν και δύτες, με τις έρευνες να επεκτείνονται και στη θάλασσα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρίες που έφτασαν στις Αρχές, κάτοικοι της περιοχής είδαν ακόμη έναν άνθρωπο να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή κάποια περαιτέρω λεπτομέρεια.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για συνολικά άλλα δύο άτομα που αναζητούνται.




Ποτάμια οι δρόμοι στην Αγία Πελαγία, καταστροφές σε καταστήματα και σπίτια

Σε ποτάμι έχει μετατραπεί από νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο κεντρικός δρόμος της Αγίας Πελαγίας, έξω από το Ηράκλειο, το πρωί του Σαββάτου, εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που πλήττει σημεία της Κρήτης.



Οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει στο χωριό, με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις να γίνονται με δυσκολία. Μάλιστα, έχει αρχίσει ήδη η απομάκρυνση κάποιων οχημάτων ενώ μεγάλες ποσότητες νερού έχουν μπει και σε καταστήματα και σπίτια (υπόγεια και ισόγεια), προκαλώντας σημαντικές καταστροφές. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, αυτοκίνητο αναποδογύρισε στην περιοχή των Σπηλίων χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν σοβαροί τραυματισμοί.



Το παραλιακό μέτωπο έχει καλυφθεί από νερό και λάσπες που τρέχουν ορμητικά προς τη θάλασσα. Ενδεικτική της κατάσταση που επικρατεί είναι η φωτογραφία από τα νερά που κάλυψαν την γέφυρα του Παλαιοκάστρου.

Παράλληλα, σύμφωνα με μαρτυρίες ακροατών του Ράδιο Κρήτη αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στο ρεύμα προς Ρέθυμνο, πάνω στον ΒΟΑΚ εξαιτίας του νερού που είχε καλύψει το οδόστρωμα, αλλά και των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν.



Διακοπές ρεύματος στο Ηράκλειο

Από τις 10 το πρωί, βρέχει στο Ηράκλειο ενώ στα Χανιά, ενώ στις δυτικές περιοχές του νησιού έβρεχε καθόλη τη διάρκεια της νύχτας μέχρι και αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο Ηράκλειο γίνονται κλήσεις για στύλους της ΔΕΗ που βγάζουν σπίθες λόγω βραχυκυκλώματος και γίνονται διακοπές ρεύματος, ενώ σε όλη την Κρητη η υπηρεσία κλήθηκε σε 6 περισταστικά για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και καταστήματα.



Πλημμυρισμένοι είναι δρόμοι σε πολλά σημεία του Ηρακλείου, ενώ προβλήματα στις μετακινήσεις αναφέρονται στις αρμόδιες υπηρεσίες.



Στην κεντρική είσοδο του λιμανιού του Ηρακλείου στην οδό Νεαρχου αναφέρονται σοβαρά προβλήματα με ποσότητες νερού. Η ΕΛ.ΑΣ ενισχύεται από δυνάμεις της ενδοχώρας προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.



Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα υπάρχουν και στις Στέρνες του δήμου Κισσάμου στα Χανιά.

Πηγή: Creta24, ekriti, cretapost, protothema.gr