Skip to main content

Κακοκαιρία Ζηνοβία: Από σήμερα τσουχτερό κρύο, καταιγίδες και χιόνια

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, κατά τόπους στα ημιορεινά, καθώς επίσης σε περιοχές της ανατολικής και της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα με πτώση της θερμοκρασίας, σταδιακή σημαντική ενίσχυση των βοριάδων, βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά και στα νότια ηπειρωτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Αιγαίο.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, κατά τόπους στα ημιορεινά, καθώς επίσης σε περιοχές της ανατολικής και της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στις Σποράδες, στη Χαλκιδική, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα, στο Νότιο Ιόνιο και στη Νότια Πελοπόννησο, ενώ χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά. Μετά το μεσημέρι, βροχές ή χιονόνερο θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και στα νότια ηπειρωτικά, στις Σποράδες και στη Χαλκιδική, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά τους τμήματα, το βράδυ στα ημιορεινά και τη νύχτα προς Κυριακή σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 5 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -2 έως 8 στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από -1 έως 11 βαθμούς στην Ήπειρο, από -2 έως 9 στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 12 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 2 έως 10 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 12 στα νησιά του Ιονίου, από 2 έως 9 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 6 έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι έως το βράδυ σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα πνέουν σχεδόν μέτριοι μεταβλητοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και βαθμιαία βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι, σποραδικές καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και τα ημιορεινά, ενώ τη νύχτα προς την Κυριακή πρόσκαιρες χιονοπτώσεις είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 9 βαθμούς, με σταδιακή πτώση μετά το μεσημέρι, ενώ στα βόρεια και δυτικά οι θερμοκρασίες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους με εντάσεις έως 6 μποφόρ και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα για πρόσκαιρο χιονόνερο στα πεδινά και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς, με σταδιακή πτώση μετά το μεσημέρι, ενώ περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και σταδιακά έως 6 μποφόρ.