Skip to main content

Κακοποιοί έστησαν εγκληματικό δίκτυο στη Θεσσαλονίκη με ναρκωτικά και κλοπές

Οι πέντε Αλβανοί ενέχονται σε πλήθος κλοπών αλλά και περιπτώσεων διακίνησης ναρκωτικών. Στηρίζονταν σε ένα ευρύ δίκτυο συνεργών.

Πλούσιο «βιογραφικό» είχε να επιδείξει πενταμελής σπείρα Αλβανών κακοποιιών όπως έδειξε η έρευνα των αστυνομικών του υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι πέντε ταυτοποιημένοι Αλβανοί ενέχονται σε πλήθος κλοπών αλλά και περιπτώσεων διακίνησης ναρκωτικών. Μάλιστα διαπιστώθηκε πως στηρίζονταν σε ένα ευρύ δίκτυο συνεργών, με τους αστυνομικούς να σχηματίζουν δικογραφία σε βάρος 19 ατόμων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η πενταμελής συμμορία, ένας εκ των οποίων βρίσκεται έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, προέβαινε συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη, ηρωίνη και μεθαδόνη), καθώς επίσης και στη διάπραξη κλοπών σε σπίτια και οχήματα από περιοχές της Θεσσαλονίκης και άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, διαπιστώθηκε η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε 27 περιπτώσεις, ενώ στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους προέκυψε ότι είχαν και συνεργούς, τα στοιχεία των οποίων ταυτοποιήθηκαν και συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία.

Επιπλέον, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης διέπραξαν 45 κλοπές  και διαρρήξεις σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, ενώ άλλα  άτομα  τα οποία επίσης ταυτοποιήθηκαν και συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, είχαν συνεργαστεί με τα μέλη της οργάνωσης, αναλαμβάνοντας τη διάθεση προς πώληση οχημάτων, τιμαλφών, όπλων και άλλων αντικειμένων που είχαν αφαιρεθεί.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.