Πέμπτη 28 Μαΐου 2020
x

«ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ»:ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Αρμενικής καταγωγής αμυντικός του Νέστου Χρυσούπολης, κατήγγειλε ρατσιστική επίθεση από παράγοντα της πρώην του ομάδας, Καβάλας

Στην καταγγελία ότι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από παράγοντα της ομάδας της Καβάλας, τη φανέλα της οποίας φορούσε στο παρελθόν, προχώρησε ο 31χρονος αρμενικής καταγωγής Έλληνας αμυντικός κι αρχηγός του φιλοξενούμενου Νέστου Χρυσούπολης, Ανδρέας Μκρτσιάν, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, στο πλαίσιο του κυριακάτικου αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες, που έληξε ισόπαλος.

Η επίθεση είχε αναφορά στη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους και, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, ο Ανδρέας Μκρτσιάν (αριστερά στη φωτογραφία με την κόκκινη εμφάνιση), ο παράγοντας της Καβάλας του είπε: «π@@@@η Αρμένιε καλά κάνανε οι Τούρκοι και σας κόβανε τα κεφάλια».

«Προς τον “μεγαλοπαράγοντα” της πλάκας που στο παιχνίδι Καβάλα-Νέστος φώναζε καθ’ όλη τη διάρκεια: π@@@@η Αρμένιε καλά κάνανε οι Τούρκοι και σας κόβανε τα κεφάλια θα πω ένα και μόνο πράγμα… Λυπάμαι που σιχάματα σαν εσένα ζουν και αναπνέουν στον ίδιο κόσμο με εμάς…

ΥΓ. Ελπίζω ποτέ να μη ζήσεις όσα ζήσανε οι πρόγονοί μου γιατί είσαι τόσο φλώρος και λίγος που σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι έμπλεξες τις γενοκτονίες και τον αβάσταχτο πόνο Αρμενίων και Ποντίων! Περαστικά σου ανύπαρκτε», ήταν συγκεκριμένα το περιεχόμενο της ανάρτησης του Ανδρέα Μκρτσιάν, ο οποίος γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη κι έχει φορέσει μεταξύ άλλων τις φανέλες των Εθνικού (της γενέτειράς του), Θράκης, Κοζάνης, Νίκης Βόλου, Δόξας Δράμας, Λαμίας, Καβάλας, Νέστου, Πανθηραϊκού και Ρόδου.

Ο Νέστος οδηγεί την κούρσα του πρώτου ομίλου με 46 βαθμούς - τέσσερις περισσότερους από την Καβάλα - και είναι το φαβορί για την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ