Skip to main content

Καλά στην υγεία του ο απαχθείς Έλληνας ναυτικός στο Τόγκο

Μπορεί να έχει επιβεβαιωθεί ότι ο Έλληνας ναυτικός είναι καλά στην υγεία του, αλλά η επικοινωνία με τους πειρατές είναι δύσκολη.

Οι γονείς του Δημήτρη, ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής από πειρατές στο Τόγκο, έπειτα από δέκα μέρες αγωνίας, έμαθαν ότι το παιδί τους είναι καλά.

Οι διαπραγματευτές, οι οποίοι έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας τη δύσκολη επιχείρηση φαίνεται να επιβεβαίωσαν ότι ο Έλληνας ναυτικός είναι καλά στην υγεία του, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Star.

«Βέβαια γίνεται δουλειά. Από την πρώτη στιγμή γίνεται δουλειά. Τίποτα περιμένουμε σε αναμονή. Αυτό, τίποτα άλλο σε αναμονή, τίποτα δυστυχώς τίποτα. Όλοι ψάχνονται και τα υπουργεία είναι και όλοι, αλλά τίποτα. Δεν βγαίνουν αυτοί (οι πειρατές) να πούνε τι θέλουν» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο πατέρας του νεαρού ναυτικού.

Την ίδια στιγμή, μια ακόμη απόδειξη ζωής έρχεται από το υπουργείο Εξωτερικών των Φιλιππίνων που επιβεβαιώνει πως οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει. Θυμίζουμε ότι από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος που άρπαξαν οι πειρατές, δύο είναι Φιλιππινέζοι.