Skip to main content

Καλαφάτης: Μας δικαίωσε ο… Μπουτάρης για την Παγκόσμια Τράπεζα

Πώς σχολίασε ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης την απόσυρση του Μνημονίου Συνεργασίας με την Παγκόσμια Τράπεζα.

«Η διοίκηση Μπουτάρη αχρηστεύει χρηματοδοτικά εργαλεία» σχολίασε ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με την απόσυρση του Μνημονίου Συνεργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης με την Παγκόσμια Τράπεζα από τη διοίκηση του Δήμου.

«Η ίδια η διοίκηση Μπουτάρη έσπευσε, χθες βράδυ, να μας δικαιώσει. Όταν οι σύμβουλοι των “Εντάξει” κατήγγειλαν πως το μνημόνιο με την Παγκόσμια Τράπεζα είναι άλλο ένα πυροτέχνημα της διοίκησης Μπουτάρη, ένα σχέδιο επί χάρτου, που καλύπτεται από ομίχλη –όπως όλες οι ενέργειες αυτής της διοίκησης- αποδείχτηκε πως είχαν δίκαιο».

Όπως σημειώνει ο κ. Καλαφάτης, «η διοίκηση απέσυρε ένα κακομεταφρασμένο κείμενο χωρίς ούτε ένα ξεκάθαρο στοιχείο. Ούτε το αντικείμενό του διαφαινόταν, ούτε η πηγή χρηματοδότησης. Η όλη διαδικασία, η προσπάθεια και το κείμενο, ήταν ο ορισμός της λέξης “κουλουβάχατα”».

«Προξενεί κατάπληξη η ικανότητα της διοίκησης Μπουτάρη να αχρηστεύει χρηματοδοτικά εργαλεία που –υπό προϋποθέσεις- θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τους πολίτες», καταλήγει στη δήλωσή του.