Skip to main content

Καλαφάτης: Ανάπτυξη μόνο με τους νέους στην πρώτη γραμμή

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αναδεικνύει λανθασμένα πρότυπα μέσω της ανοχής στη βία και την παραβατικότητα.

«Η αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τους νέους και τις νέες στην πρώτη γραμμή», ανέφερε μιλώντας στο 11ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και στην ενότητα για τη Νέα Γενιά ο βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

Όπως είπε ο ίδιος, «χρειαζόμαστε ένα youthquake. Ένα πραγματικό σεισμό νεολαίας που με τις δράσεις και πρωτοβουλίες της θα επιδράσει καταλυτικά στις πολιτισμικές και κοινωνικές εξελίξεις. Χρειάζεται να ενθαρρύνουμε “κινήματα plus”. Τον ακτιβισμό της πραγματικής προόδου. Αριστεία, γνώση, νεανική επιχειρηματικότητα».

Σύμφωνα με τον βουλευτή, «σήμερα έχουμε μια κυβέρνηση, που προσεγγίζει τους νέους με την πιο θλιβερή λογική, του τύπου “ό,τι γουστάρουν τα παιδιά αρκεί να μας ψηφίζουν”. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναδεικνύει τα πιο λανθασμένα πρότυπα με την ανοχή σε κάθε είδους βία και παραβατικότητα, αλλά και με τη προαγωγή της ελάσσονος προσπάθειας».

«Αυτή είναι μια συνταγή κατασπατάλησης της ζωντάνιας και της δημιουργικότητας που μπορεί να έχει η νεολαία», επεσήμανε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση καταναλώνει πολλή ενέργεια, για να "καλλιεργήσει" μια γενιά που αποστρέφεται την πολιτική. Μια γενιά νέων που εχθρεύονται τους θεσμούς και κάθε εξουσία, που αναζητούν έμπνευση στο μίσος, για όποιον βλέπει τα πράγματα αλλιώς».

«Δική μας υποχρέωση, πλέον, είναι αυτό το "αλλιώς" να το υποστηρίξουμε ενεργά. Να “την δούμε αλλιώς” για τους νέους, αλλά μαζί με τους νέους. Όχι ως ακολούθους των δικών μας βημάτων, αλλά ως συνοδοιπόρους και συνοδηγούς. Σε έναν τόπο ικανό, όχι απλά να θρέφει, αλλά να ανατρέφει πολίτες», ανέφερε και κατέληξε: 

«Για να γίνουν οι νέοι μας, τα δυναμικά κύτταρα μιας κοινωνίας πραγματικής προόδου, που θα έχει δικαίωμα να ονειρεύεται και ατομικά και συλλογικά».