Skip to main content

Καλαφάτης: Ανθρωποκεντρικός ο χαρακτήρας των αποφάσεων του Μητσοτάκη

Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έλαβε τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπίσει μια κρίση, υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας

«Ο χαρακτήρας των επιλογών και των αποφάσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων των κινήσεων της κυβέρνησης είναι καθαρά ανθρωποκεντρικός. Αυτό που μας ενδιαφέρει πρώτα είναι η ανθρώπινη ζωή και βεβαίως η επόμενη μέρα για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους», τόνισε ο Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Και συμπλήρωσε «Η Ελλάδα ίσως είναι η πρώτη και η μόνη χώρα η οποία κινήθηκε τόσο έγκαιρα και αποτελεσματικά. Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έλαβε τα κατάλληλα μέτρα για ν΄αντιμετωπίσει μια κρίση». Όπως σημείωσε ο κ. Καλαφάτης «Μέχρι τώρα η διαχείριση της κρίσης είναι υποδειγματική, ελήφθησαν τα κατάλληλα μέτρα και επικοινωνήθηκαν με τον τρόπο που απαιτείται για να έχουν πλήρη εικόνα οι πολίτες. Μέτρα που έχουν τρεις στόχους: πρώτον, τον περιορισμό της διάδοσης του ιού, δεύτερον, να μπορέσουμε να κρατήσουμε ισχυρό το σύστημα υγείας και τρίτον, να υπάρξει μια στήριξη στην οικονομία και στην εργασία».

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης της Οικονομίας ο κ Καλαφάτης τόνισε ότι «οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις θα είναι στην πρώτη γραμμή στήριξης αυτής της Κυβέρνησης» και συμπλήρωσε «έχει ήδη γίνει γνωστό και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ότι υπάρχουν 2 δις ευρώ που κατευθύνονται στην αγορά. Υπάρχουν κινήσεις για την απελευθέρωση των πόρων του ΕΣΠΑ χωρίς γραφειοκρατία και το σχέδιο για τη στήριξη των συνεπών επιχειρήσεων με πάγωμα των δανείων τους».

«Κινούμαστε στον σωστό δρόμο αλλά δεν πρέπει κανείς από εμάς να εφησυχάσει. Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή μιας ανηφορικής διαδρομής. Να οπλιστούμε με υπομονή, να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα και να είμαστε συνεπείς στις οδηγίες των ειδικών. Να κάνουμε πράξη την έννοια της ατομικής συνείδησης και ευθύνης και της συλλογικής ωριμότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης.