Skip to main content

Καλαφάτης: Αντίπαλός μας μόνο τα προβλήματα που βρίσκονται μπροστά μας

«Δεν σταματούμε ποτέ να προσπαθούμε για το καλύτερο, ιδιαίτερα τώρα που είμαστε στη μέση μιας κρίσης», είπε ο βουλευτής.

«Με τον εντοιχισμό πλακέτας στο κτήριο της Μαρφίν -που ζήτησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- στέλνουμε μήνυμα μνήμης ενάντια στο μίσος και τον διχασμό, μήνυμα ενότητας και συστράτευσης απέναντι σε κάθε φασιστική και εγκληματική διάθεση και πρωτοβουλία. Θα γίνει παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και είναι θλιβερό, που κάποιοι επιλέγουν την απουσία», τόνισε ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στο Radio North 98.

Απαντώντας στο ερώτημα εάν η κυριαρχία της Ν.Δ. στη χθεσινή έρευνα της Pulse προκαλεί αλαζονεία, ο κ. Καλαφάτης ήταν κατηγορηματικός «Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο δείγμα. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει δώσει κανένα σήμα επανάπαυσης ή πανηγυρισμού για επιτεύγματα της Κυβέρνησης. Το σήμα που δίνει ο Πρωθυπουργός στην Κυβέρνηση και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι ένα: Δεν σταματούμε ποτέ να προσπαθούμε για το καλύτερο, ιδιαίτερα τώρα που είμαστε στη μέση μιας κρίσης. Αντίπαλός μας είναι μόνο τα προβλήματα που βρίσκονται μπροστά μας. Καθόλου αλαζονεία, πολλή δουλειά, λύσεις στα προβλήματα των πολιτών».

«Δεν θα πρέπει να σταματήσουμε να δίνουμε τα εύσημα στα παιδιά επάνω στον Έβρο διότι εκεί έσκασε σαν φούσκα η προσπάθεια απειλής και εκβιασμού της γείτονος που χρησιμοποίησε κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες». Αναφέρθηκε ταυτόχρονα στο νέο μεταναστευτικό νομοσχέδιο, που συζητείται στη Βουλή, και φέρνει ρυθμίσεις για τις κλειστές δομές στα πέντε νησιά, για τις διοικήσεις των δομών στην ηπειρωτική χώρα, για τα ασυνόδευτα παιδιά, για μεγαλύτερη μείωση της γραφειοκρατίας στην εξέταση των αιτήσεων ασύλου»  επισήμανε ο κ. Καλαφάτης για το μεταναστευτικό.

Αναφερόμενος στον περιβαλλοντικό νόμο που μόλις ψηφίστηκε ο κ. Καλαφάτης υποστήριξε: «Επειδή υπηρέτησα ως Αναπληρωτής Υπουργός το συγκεκριμένο Υπουργείο, μου κάνει εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε αντιπολίτευση. Ο νόμος αυτός είναι ο ορισμός του παντρέματος της ανάπτυξης με την προστασία του περιβάλλοντος. Δεν μπορεί η Αντιπολίτευση να κατηγορεί την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη διότι ήταν αυτή που ως Κυβέρνηση έφερε τις οικιστικές πυκνώσεις οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Και κάνουν κριτική, σε εμάς που ψηφίσαμε τον νόμο περί αυθαιρέτων, ο οποίος κρίθηκε συνταγματικός από το ΣτΕ. Η σημερινή Κυβέρνηση πρώτον, προχωράει την απολιγνιτοποίηση, δεύτερον απαγορεύει το πλαστικό, τρίτον δίνει έμφαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που είναι η κατεξοχήν φιλοπεριβαλλοντική επένδυση, τέταρτον προωθεί την ηλεκτροκίνηση».

Για την αποκλιμάκωση των μέτρων για τον κορωινοϊό ο κ. Καλαφάτης επισήμανε «Οφείλουμε σε κάθε περίπτωση να συνεχίσουμε τις συστάσεις και τη συνεχή ενημέρωση και να μην σταματούμε να υπενθυμίζουμε ότι κερδίσαμε μια βασική μάχη αλλά ο πόλεμος με τον ιό δεν τελείωσε», και πρόσθεσε «Γι΄ αυτό οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στους συμπολίτες μας για το συλλογικό αυτό αποτέλεσμα».

Τέλος, για την πρόοδο των έργων της Θεσσαλονίκης, ο κ. Καλαφάτης σημείωσε ότι ο χρόνος αυτός θα είναι δύσκολος σε παγκόσμιο επίπεδο και βεβαίως και για την ελληνική οικονομία. Αυτό που επιδιώκουμε είναι κρατήσουμε όσο γίνεται ενεργές τις μηχανές που αφορούν την προώθηση των έργων της Θεσσαλονίκης. Το έργο της ΔΕΘ όπως και το έργο της ανάπλασης της Τούμπας που έχουν να κάνουν με το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο προχωρούν πολύ ικανοποιητικά».

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή στήριξη ο κ. Καλαφάτης ανέφερε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τον Πρωθυπουργό σε ευρωπαϊκό επίπεδο και πρόσθεσε: «Η Ευρώπη δείχνει να αντιλαμβάνεται τις ανάγκες. Η Πρόεδρος της Κομισιόν μιλά για πολύ περισσότερα κονδύλια 1,5 τρις ευρώ πέραν των 540 δις. Γνωρίζετε ότι υπάρχει και μια άλλη μάχη που δίνεται μεταξύ των χωρών που ζητούν να υπάρξουν ενισχύσεις με τη μορφή δανείων και αυτών που ζητούν επιχορηγήσεις. Εμείς εργαζόμαστε για στήριξη με ευρωπαϊκό χρήμα μέσω επιχορηγήσεων. Είμαστε στη μέση της μάχης και το κλίμα είναι θετικό».